Afyon'da Yılın İlk Toplantısı Gerçekleşti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki yatırımlar ve devam eden işlemler koordineli bir şekilde ele alındı

Gündem 22.01.2024 10:39:08 0
Afyon

Afyonkarahisar'da, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliğini artırmak ve il genelindeki yatırımların koordinasyonunu sağlamak amacıyla düzenlenen 

2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında gerçekleştirildi. 

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yiğitbaşı, ilin yatırımlarını ve sosyo-ekonomik gelişmelerini değerlendirdiklerini belirterek, kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Yiğitbaşı, "Şehrimizin en iyi hizmeti alması, yatırımlarımızın vatandaşlarımızın hizmetine sunulması noktasında gayret gösteren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. 

Tüm gayretimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, kamu menfaatine olan her işi hızla hayata geçirebilmek" dedi.

Yatırım Programında 916 Proje

Vali Yiğitbaşı, 2023 yılı yatırım programında 916 adet projenin yer aldığını ve toplam yatırım bedelinin 21 milyar 200 milyon TL olduğunu belirtti. 

Projelerin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 86, fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 74 olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, projelerin sektörel dağılımına dair bilgiler verdi.

Toplantı, yatırımcı kuruluşların bölge müdürlerinin devam eden yatırımlar hakkında detaylı sunumlarıyla devam etti. 

Talep ve isteklerin alındığı, önceki toplantılarda alınan kararların değerlendirildiği ve görüş alışverişinde bulunulan toplantı, başarıyla sona erdi.

#Afyonkarahisar #KoordinasyonKurulu #Yatırımlar #İlKoordinasyon #SosyoEkonomikGelişme


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °