Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayları için ilk anket yapıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayları için gerçekleştirilen ankette Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, açık ara öne geçerek yüzde 47 oy alarak birinci sırayı elde etti

Siyaset 26.01.2024 17:57:09 0
Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayları için ilk anket yapıldı

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen ilk belediye başkanlığı seçimi anketinin sonuçları açıklandı. 

Ankette, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yüzde 47 oy alarak birinci sırada yer aldı. 

Ankete katılan vatandaşlara "Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçiminde oy tercihiniz nasıl olur?" sorusu yöneltilmiş ve dört adayın isimleri sorulmuştur.

İLK ANKETTE SEZER KÜÇÜKKURT ÖNE GEÇTİ

“Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçiminde oy tercihiniz nasıl olur?” sorusuna vatandaşlardan gelen yanıtlara göre MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt yüzde 47 oy aldı. 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay yüzde 44, CHP Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal yüzde 9 ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı ise yüzde 0 oy aldı. 

ANKET DETAYI 

Afyonkarahisar'da yapılan bu ilk anketle birlikte MHP'nin toplumun tüm kesimleri tarafından açıklandığı andan itibaren kabul gören adayı Sezer Küçükkurt'un başkanlık yarışını önde götürdüğü bir kez daha tescillenirken, AK Parti Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'ın ise ikinci sırada yer alması AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana belediyeyi kazandığı Afyonkarahisar'da oylarının düşüşe geçtiğini gösterdi. CHP Adayı Burcu Köksal'ın ise anket sonuçlarında beklenenin çok altında oy alması da şaşkınlıkla karşılandı. Öte yandan İYİ Parti Adayı Alper Yağcı'nın ise ankette çok düşük oy alması bir önceki seçimde ittifakla başkanlık yarışına giren İYİ Parti'nin oylarının özellikle genel seçimler sonrasında büyük oranda düştüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. 

Ankete katılan Afyonkarahisarlıların verdiği oylara göre, “Yarın seçim olsa kim kazanır?” sorusunun cevabı, “MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt” olarak açıkça ortaya çıktı.

#Afyonkarahisar #SeçimAnketi #BelediyeBaşkanAdayları #SezerKüçükkurt #MHP


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °