Afyonkarahisar Görme Engelliler Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Görme Engelliler Derneği, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ceren Altun Cafe'de düzenlenen ilk genel kurulunda, terörle mücadelede şehit düşen Mehmetçikler için Kur'an tilaveti ve dua ile başladı

Gündem 22.01.2024 10:39:21 0
Afyonkarahisar Görme Engelliler Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Görme Engelliler Derneği, 21 Ocak 2024 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ceren Altun Cafe'de gerçekleştirdiği ilk genel kurul ile önemli bir adım attı. 

Toplantı, teröristlerle yaşanan çatışmalarda şehit düşen Mehmetçikler için üye Sabri Eğret hocanın Kur'an tilaveti ve duasıyla duygusal bir başlangıç yaptı.

Dernek kurucu başkanı Mesut Yurt, yaptığı açılış konuşmasında, derneklerinin kuruluş aşamasından itibaren geçen altı aylık süreci değerlendirdi. 

Dernek, 8 Ağustos 2023 tarihinde tescil edilerek faaliyetlerine başlamış ve bu süre zarfında bir dizi önemli adım atılmıştır. 

Dernek ofisinin faaliyete geçmesi, üye sayısının artırılması, genel üye toplantıları düzenlenmesi ve çeşitli kursların açılması gibi faaliyetlerle dernek, kısa sürede ilgi çekici projelere imza atmıştır.

Mesut Yurt, ayrıca derneğin Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Uluslararası Engelsiz Yaşam Fuarı'na katılarak, görme engelli bireyler için üretilen yeni ürünleri inceleme fırsatı bulduklarını ve baston temin ettiklerini belirtti. 

Aynı zamanda genel merkezle yapılan görüşmeler ve dernek ihtiyaçları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dernek, bireysel çabalarla kazandırılan görme engelliler sınıfı için genel merkezle işbirliği yaparak Braille baskılı hikaye kitaplarını hediye etmiş ve sesli hikaye kitabı projelerini sürdürmektedir.

Toplantıda, beş aylık faaliyet raporu ve hesap bilançosu okunup onaylandı, ardından yönetim kurulu aday listesi sunuldu. Tek listeyle gerçekleşen genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Mesut Yurt, İbrahim Kalaycı, Kenan Üstündağ, Levent Yaşar Ülgü, Harun Abay, Yavuz Yardım, Beyza Kutlar ve Merve Cinkılıç, dernek yönetimine seçilen isimler oldu.

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan üye Sabri Eğret, yeni yönetimi tebrik ederek başarılar diledi.

#GörmeEngelliler #Afyonkarahisar #GenelKurul #EngelsizYaşam #SosyalSorumluluk


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °