Afyonkarahisar ile ilgili bu veriler oldukça şaşırttı

Gazeteci ve yazar Murat Akarçay, Gazete3'te yayımlanan son yazısında, Afyonkarahisar'ın cezaları pek umursamadığını vurgulayarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi verilerinden elde ettiği bilgilere yer verdi

Gündem 9.01.2024 11:36:02 0
Afyonkarahisar ile ilgili bu veriler oldukça şaşırttı

Gazeteci ve yazar Murat Akarçay, Gazete3'te yayımlanan son yazısında, Afyonkarahisar'ın cezalara karşı duyarsızlığına dikkat çekti. 

Akarçay, Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi verilerine dayanarak, 2023 Kasım ayına kadar geçen 11 ay süresince şehirde kesilen cezaların toplamının 1 Milyar 273 Milyon 427 Bin TL olduğunu belirtti. 

Bu cezaların yüzde 22.8'inin tahsil edildiğini ifade eden Akarçay, şehrin cezaları umursamadığı algısına vurgu yaptı.

Akarçay'ın "İşte Bunlarda Benim Enlerim" başlığı altında sıraladığı enler şu şekilde:

YILIN EN MERAKLA MAAŞIM NE OLACAK DİYE BEKLEYENLERİ SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ:

“Yüzde 37.57 zam oranı geçen hafta netleşen Sgk ve Bağ-Kur Emeklileri, TBMM de belirlenecek en düşük emekli oranı ve iyileştirme ile maaşlarının tam net nereye ulaşacağını merak ediyorlar.”

YILIN EN ALDIĞIM ZAM YETER Mİ DİYE BEKLEYENLERİ ASGARİ ÜCRETLİLER:

“Maaşları 1 Ocak 2024 tarihi itibarı ile 17 bin 2 TL'ye yükselen asgari ücretliler, artış oranı iyi gibi ama etiketler, ev kiraları ve enflasyon acaba maaşımı eritir mi diye çoktan düşünmeye başladılar bile.”

YILIN YİNE DE DİĞERLERİNE GÖRE İYİYİZ DİYENLERİ DEVLET MEMURLARI:

Aldıkları seyyanen zam ve son yapılan artışla en düşük memur maaşı 32 bin TL seviyesine çıkan memurlar için durum fena değil gibi aslında. Onların da en büyük sıkıntısı vergi kesinti dilimleri.”

YILIN EN SEYYANEN ZAM BEKLEYENLERİ MEMUR EMEKLİLERİ:

Çalışan memurlara verilen 8 Bin TL seyyanen zam sonrası aynı oranda seyyanen zam memur emeklileri tarafından da bekleniyor, tabi ki buna SGK Emeklileri de bize de İnşallah diyor.”

YILIN EN BİRAZ DAHA ZAM LÜTFEN DİYENLERİ DUL, YETİM, ENGELLİ, YAŞLI AYLIKLARI:

Her yıl yapılan zamlar oranında zamları artan bu kesim biraz daha eve yararımız olsun diyerek biraz daha farklı artış bekliyor; bana göre onların duası o kadar kıymetli ki önümüzü onlar açıyor.”

YILIN EN NE YAPACAĞIZ ŞİMDİ DİYENLERİ GSS VE İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILAR:

Yukarıda ki enlerin arasında aslında en düşünülmesi gereken kesimdir kesinlikle. Yıllık oranda prim artışlarına baktığınızda; Allah yanlarında ve yardımcıları olsun demekten başka bir söz bulamıyorum.”

Akarçay, yazısını şu ifadelerle tamamladı: "Her yılın ilk haftası modadır, Ülke ve Afyon Basınında yılın enleri açıklamaları. 

Çoğu ikili ilişkilere odaklanmıştır. Ben de bu yıl enleri 'EKONOMİA' adlı sayfamızın formatında yapayım istedim. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun İnşallah."

#MuratAkarçay #Afyonkarahisar #Cezalar #Gazete3 #YılınEnleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °