Afyonkarahisar Valiliği'nden Asayiş Olaylarına İlişkin Açıklama

Afyonkarahisar Valiliği, il genelindeki asayiş olaylarına ilişkin basın mensuplarına bilgilendirme yaparak yapılan çalışmaları açıkladı.

Asayis 6.03.2024 16:50:28 0
Afyonkarahisar Valiliği

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, il genelinde yürütülen asayiş olaylarına ilişkin basın mensuplarına bilgilendirme yaptı.

Vali Yiğitbaşı, yapılan çalışmaları özetleyerek, uyuşturucudan, teröre, trafikten, göçle mücadeleye kadar her alanda titizlikle çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. 

1 Ocak-29 Şubat tarihlerinde il genelinde 3 bin 742 genel asayiş olayının kaydedildiğini ve bu olayların %90'ının aydınlatıldığını açıkladı. 

Evden hırsızlık olaylarında %18'lik bir azalma yaşandığını aktardı.

Vali Yiğitbaşı, meydana gelen 5 kasten adam öldürme olayında 6 şahsın tutuklandığını ve olayların aydınlatıldığını paylaştı. 

Aranan şahıslara yönelik ülke genelinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarda Afyonkarahisar'da bin 108 şahsın yakalandığını duyurdu.

Şehir girişlerinde yapılan yol uygulamalarında 156 bin 981 şahıs ve 30 bin 856 aracın sorgulandığını belirten Vali, bu kapsamda aranan 503 şahsın yakalandığını, 

bin 793 araca da cezai işlem uygulandığını ifade etti.

Okul güvenliği konusunda da bilgi veren Vali Yiğitbaşı, 7 ayrı lisede sabit okul polisi görevlendirmesi yapıldığını ve çeşitli alanlarda yapılan denetimlerde binlerce kişinin sorgulandığını paylaştı.

Terörle mücadele, narkotik suçlar, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı gibi konularda da detaylı bilgiler veren Vali Yiğitbaşı, yapılan operasyonlar ve elde edilen sonuçları açıkladı.

Vali, son olarak, seçim sürecine ilişkin bilgiler vererek, il genelinde görev yapacak polis ve jandarma sayısını paylaştı ve vatandaşlardan destek istedi.

Toplantıda Narkotik Veri Analiz Sistemi (NARVAS) Projesi hakkında da bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, 

vatandaşların uyuşturucuyla mücadele konusunda daha fazla destek olmalarını ve UYUMA uygulamasını indirerek ihbarda bulunmalarını istedi.

#Afyonkarahisar #Asayiş #Valilik #Uyuşturucu #Trafik #GöçmenKaçakçılığı #Seçim


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °