Afyonkarahisar'a 231 Milyon Liralık Sağlık ve Sanayi Yatırımı Müjdesi

Cumhuriyet Bayramı öncesinde AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Afyonkarahisar için sağlık ve sanayi sektörlerinde 231 Milyon TL'lik yatırım müjdesini duyurdu

Gündem 25.10.2023 11:29:53 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'a önemli yatırımların haberi geldi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Cumhuriyet Bayramı öncesinde şehre iki büyük proje için dev yatırım müjdesi verdi.

Milletvekilleri, yaptıkları açıklamada, Afyonkarahisar'ın sağlık ve sanayi alanlarına toplamda 231 Milyon TL değerindeki bu yatırımın kazandırılacağını duyurdular. 

Detaylarına göre:

1. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde ilime kazandırılacak 100 yataklı fizik tedavi hastanesi için 45 Milyon TL kaynak onaylandı. 

Bu, şehrin sağlık alanında önemli bir atılım yapmasını sağlayacak.

2. Türkiye'nin sayılı Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan Sinanpaşa Afyonkarahisar 2 OSB'nin doğalgaz altyapısının tamamlanması için 186 Milyon TL kaynak tahsis edildi. 

Bu proje, şehrin sanayi alanında üretim ve istihdam merkezi olma yolundaki önemli adımlardan biri.

AK Parti Milletvekilleri, şehirlerine yapılacak bu iki büyük yatırımın kazandırılmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve diğer paydaşlara teşekkür etti. 

Hemşerilerinin Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken daha fazla yatırımın şehre kazandırılması ümidini dile getirdiler.

#Afyonkarahisar #YatırımMüjdesi #Sağlık #Sanayi #CumhuriyetBayramı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °