“Afyonkarahisar'a yıllık 350 milyon lira hibe veriliyor”

“Afyonkarahisar'a yıllık 350 milyon lira hibe veriliyor”

Gündem 17.07.2023 16:29:08 0
“Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Müdürü Zülgari Özdemir'i ziyaret etti. 

Ziyarette, iki kurumun güncel yatırımları ve projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan Milletvekili Arslan, Bakanlık ile koordineli çalışma planlarını paylaştıklarını ifade etti.

Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığının il bazlı stratejilerine değinerek, tarım çalışmalarının bu doğrultuda gerçekleştirileceğini ve ürün verimliliği ile çiftçilerin gelir seviyelerinin artırılacağını belirtti.

Tarım, hayvancılık ve gıda kontrol alanlarının ayrı ayrı değerlendirildiği görüşmelerde, ilin tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekildi. 

Arslan, Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, Bakanlık ile koordineli çalışma planlarına odaklandıklarını ifade etti.

Ayrıca, Arslan "Kara buğdayın ilimizde ekimine başlandığını ve çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretiminde kullanıldığını" ifade etti. 

Son zamanlarda diyet için de tercih edilen bu buğdayın bölgede ciddi bir talep gördüğünü belirtti.

Arslan ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yıllık olarak Afyonkarahisar'a 300-350 milyon lira hibe sağladığını ve desteklerin devam edeceğini söyledi.

Ziyaretin ardından Milletvekili Arslan, TKDK Müdürü Zülgari Özdemir'i de ziyaret etti. Arslan, TKDK'nın AB ve uluslararası kaynakları kullanarak yatırımcılara destek sağladığını ve Afyonkarahisar'da başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. 

Arslan, TKDK'nın enerji sektörüne destek vererek önemli bir seviyeye yükseldiğini ve Türkiye genelinde 3. sırada olduğunu ifade etti.

Milletvekili Dr. Hasan Arslan, ziyaretlerinde tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma konularında yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve bölgenin ekonomik refahının artırılması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °