Afyonkarahisar'da 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Ortak Sınav Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini takip etmek ve müfredatın işlenişini standardize etmek amacıyla ortaokul 6. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için "ülke genelinde ortak sınav" uygulamasına başlıyor.

Gündem 23.09.2023 11:56:34 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için önemli bir adım olan ortak sınavlarla ilgili bir toplantıya katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın işlenişini standardize etmek ve uygulama birliği sağlamak amacıyla ortaokul 6. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için "ülke genelinde ortak sınav" uygulamasına geçme kararı aldı.

Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt Çınar ve Fatih Akçil ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. 

Toplantı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan ortak sınavlarla ilgili detayların ele alındığı bir platform oldu.

Ayrıca, toplantı sırasında il genelindeki okul güvenliği önlemleri ve taşımalı eğitimle ilgili konular da değerlendirildi. 

Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi, iyi dileklerin sunulmasıyla sona erdi. 

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye genelinde öğrencilerin eğitimine yönelik daha fazla standartlaşma ve denetim sağlanması hedefleniyor.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #MilliEğitim #Eğitim #Öğretim #Toplantı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °