Afyonkarahisar'da 2023 Yılında Ceza Fiyatları Dudak Uçuklattı!

Afyonkarahisar'da 2023 yılında kesilen cezaların ödeme durumu incelendi. Yargı, İdari Para ve Vergi Cezaları detaylı olarak ele alındı.

Asayis 2.04.2024 17:11:57 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 2023 yılında kesilen cezaların ödeme durumu, dikkat çekici bir tabloya işaret ediyor.

Toplamda 1 Milyar 355 Milyon 249 Bin TL tutarında ceza kesilirken, bu cezaların tahsil edilme oranlarına dair önemli veriler ortaya çıktı.

Yargı Para Cezaları kaleminde kesilen 22 Milyon 825 Bin TL tutarındaki cezaların yüzde 69,5'i ödenirken, İdari Para Cezaları için ise 382 Milyon 580 Bin TL tutarındaki cezaların yüzde 49,5'i ödendi. 

Vergi Cezaları ise 949 Milyon 669 Milyon TL tutarında olup, yüzde 14,2'si ödendi.

Özellikle Yargı Para Cezaları konusunda yüksek bir ödeme oranı gözlemlenirken, Vergi Cezaları kaleminde düşük bir tahsilat görülüyor. 

Bu durum, vergi cezalarının ödeme konusunda ciddi bir sorun oluşturduğunu gösteriyor.

Afyonkarahisar'da cezaların ödenme durumunu etkileyen faktörler arasında, trafik kurallarına uyumun önemi ve devletin ceza uygulamalarının etkisi göze çarptı. 

Özellikle trafik cezalarında disiplinli bir yaklaşımın olduğu ve bu cezaların büyük oranda ödendiği belirtildi.

Bu konu hakkında Murat Akarçay, “Afyonkarahisar ve Ülke olarak bir daha “Yeniden Yapılandırma Kanunu” beklendiği kesin gibi görünüyor. 

Devletin böyle bir düşüncesi var mı bilinmez ama sanki İdari Para Cezaları ve Vergi Cezaları tebligatları Mahkemelerden gittiği zaman sanki tahsilat oranı artacakmış gibi sosyolojik ve bilinçaltı bir tablo gördüm ben bilmem sizde yakaladınız mı o kareyi. 

Çünkü halk olarak Yargı Para Cezalarını ödeme noktasında süperiz. Millette paramı kaldı herkes borç içinde diyen üstatlar olursa bu yazıyla ilgili şunu eklemek isterim. 

Trafikte kurallara uyarsan, Devlet ceza kesecek kimse bulamaz, senin arabanın rengini beğenmedim diye de EDS den ceza kesilmez, Naylon Fatura kesip, kestiriyorsan sonrada yakalanıyorsan bu ceza nedir şimdi deme hakkın yok sanırım ve de bir suç işledin mahkeme sana para cezası verdi adrenalin olsun diye yaptım hoppala zaten batığım bu cezada ne şimdi hiç diyemezsin. 

Cezaları biz yapıyoruz kısaca sonra da höykürmemizin hiçbir anlamı yok bence. 

Yanlışsam, yanlış deyin.  Hayırlısı olsun hepimiz hakkında İnşallah.” İfadelerini kullandı.

Afyonkarahisar'da cezaların ödenme durumunu etkileyen faktörler arasında, trafik kurallarına uyumun önemi ve devletin ceza uygulamalarının etkisi göze çarptı. 

Özellikle trafik cezalarında disiplinli bir yaklaşımın olduğu ve bu cezaların büyük oranda ödendiği belirtildi.

#Afyonkarahisar #ceza #vergi #ödeme #trafikkuralları #mahkeme #teşvik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °