Afyonkarahisar'da Çocuk Güvenliği İçin Önemli Adım

Afyonkarahisar'da "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" Projesi Eğitimleri Verildi

Gündem 31.05.2023 17:32:21 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" Projesi Eğitimleri Verildi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" projesi kapsamında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere eğitimler verildi.

İl merkezinde bulunan 200 okulda görev yapan 1311 öğretmene, dijital mahremiyet eğitimleri online platformda sunuldu.

Ayrıca, merkez ilçede ve köylerdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ve velilere yönelik yüz yüze seminerler düzenlendi. Seminerler, her sınıf için ayrı olacak şekilde planlandı.

Mart ayında, Afyonkarahisar Merkez ilçesindeki 99 okulda toplam 9367 öğrenciye, Nisan ayında ise 101 okulda toplam 1072 veliye "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" eğitimleri verildi.

Bu proje sayesinde, çocukların kişisel sınırlarını koruma becerileri, iyi-kötü dokunuşlar, 'hayır' diyebilme yetisi, çocuk ihmal ve istismarından korunma yolları, ailede mahremiyet ve dijital mahremiyet konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. 

Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu önemli projeyi hayata geçirerek toplumda bilinçli bir yaklaşımın yaygınlaşmasını sağlamıştır.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °