Afyonkarahisar'da Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkusu: Türk Dünyası Şöleni devam ediyor

Afyonkarahisar'da düzenlenen Türk Dünyası Şöleni, Cumhuriyetin 100. yılı coşkusuyla buluşuyor. Gazeteci Ömer Mazi herkesi etkinliklere katılmaya davet etti

Gündem 24.10.2023 13:40:08 0
Afyonkarahisar

Gün FM'de "Gönül Köprüsü" programının konuğu olan Gazeteci Ömer Mazi, Türk Dünyası Şöleni'ni duyurarak herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. 

Türk Dünyası Şöleni'nin fikir babası olarak Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş'ı gösteren Mazi, pandeminin etkinliklere engel olmasına rağmen, şölenin şehir merkezine taşındığını ve halkla iç içe bir etkinlik olarak düzenlendiğini belirtti.

Şakir Altıntaş'ın ve şehir yönetiminin destekleriyle gerçekleşen bu etkinliğin Cumhuriyet'in 100. yılı ile birleştirildiğini aktaran Gazeteci Ömer Mazi, etkinliklerin 4-5 güne yayılarak şölen havasında gerçekleştirileceğini vurguladı. 

Ayrıca, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle "Zafer’e Doğru Cumhuriyet Doğuyor" isimli özel bir gösterinin sunulacağını kaydetti. 

Gösterinin 27 Ekim'de Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda saat 20.00'de gerçekleşeceğini belirten Mazi, bu duygu dolu gösteriyi kaçırmamanız gerektiğini söyledi.

Gazeteci Ömer Mazi, etkinliklere ailelerin çocuklarıyla birlikte katılmasını özellikle tavsiye ederken, ilerleyen dönemlerde dünyanın en büyük çadırını kurarak büyük bir Türk Dünyası Şöleni düzenlemeyi hedeflediğini dile getirdi.

Son olarak, 27 Ekim'de AKÜ'de Türk Dünyası paneli düzenleyeceklerini söyleyen Mazi, konuya ilgi duyan herkesi panele davet etti.

#TürkDünyasıŞöleni #Cumhuriyet100Yıl #Afyonkarahisar #KültürEtkinliği #GönülKöprüsü


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °