Afyonkarahisar'da "Disleksi İle Yaşam" Projesi Başlıyor

Afyonkarahisar Disleksi Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Disleksi İle Yaşam" projesi, disleksi hakkında farkındalık oluşturmayı ve çocukların toplumsal katılımını artırmayı hedefliyor

Gündem 3.01.2024 16:58:46 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Disleksi Derneği (ADDER) koordinatörlüğünde ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Disleksi İle Yaşam" projesi, 

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Projeye dair ana faaliyetler, yeni yıl itibariyle hayata geçirilmeye başlanacak.

Projenin protokolü, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler ve ADDER Başkanı Fatma Şensoy tarafından imzalanmıştı. 

Proje, disleksi konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı ve disleksiye sahip çocukların akademik, sosyal becerilerini geliştirerek özgüvenlerini artırmayı amaçlıyor.

ADDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şensoy, projenin disleksi konusunda toplumda bilinç oluşturmak adına büyük bir fırsat olduğunu belirterek, 

projenin amaç ve hedeflerine ulaşmak için ilkokullardaki yöneticilerin, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin, sınıf öğretmenlerinin ve ailelerin katılımının önemli olduğunu vurguladı.

Disleksiye sahip çocuk annesi ve ADDER üyesi Zeliha Sezer, projede yer alan faaliyetlere dair bilgiler vererek, akademik ve sosyal beceri eğitimleri, psikolojik destek eğitimleri, 

aile farkındalık seminerleri ve sınıf öğretmenleri için bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini belirtti.

Projenin sloganı olan "Disleksi İle Yaşam Rengarenk Bir Serüvendir" ise her bireyin farklı öğrenme süreçleri olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin ötekileştirilmeden toplumda yer bulması gerektiğini ifade ediyor. 

Projede ayrıca anketler uygulanacak, broşürler dağıtılacak ve sosyal medya aracılığıyla faaliyetlerin yaygınlaştırılması planlanıyor.

#DisleksiİleYaşam #FarkındalıkProjesi #EğitimdeFarkındalık #DisleksiyeDestek #ToplumsalKatılım #RengarenkSerüven


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °