Afyonkarahisar'da gezilmedik yer bırakmadılar

Afyonkarahisar'da gezilmedik yer bırakmadılar

Gündem 17.07.2023 10:52:00 0
Afyonkarahisar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Anadoluyuz Biz projesi kapsamında, Balıkesir'den Afyonkarahisar'a gelen 40 genç, şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetti. 

Dört gün süren etkinlik boyunca gençler, Afyonkarahisar Kamil Miras Yurdu'nda konakladı ve şehri adım adım gezme fırsatı buldu.

Afyonkarahisar'ın zengin tarihini ve kültürel değerlerini yakından tanımak için gençler, Afyon Müzesi, Gaziler ve Şehitler Derneği, Şuhut Gençlik Merkezi, Atatürk Evi, Kocatepe, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Engelsiz Yaşam Merkezi, Ayazini, Döğer, Emre Gölü, Karahisar Kalesi, Ulu Cami, Millet Hamamı ve Mevlevi Camii gibi yerleri ziyaret ettiler.

Ayrıca, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençler, depremzede vatandaşların konakladığı Tınaztepe Yurdu'nu ziyaret ederek, onlarla sohbet etme imkanı buldular. 

Gençler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü müzik ekibi tarafından düzenlenen müzik dinletisine katılarak keyifli bir zaman geçirdi ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Anadoluyuz Biz projesi sayesinde gençlerin ücretsiz olarak şehirleri gezerek tarihi ve kültürel bilgilere sahip olma fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Kasapoğlu, Balıkesir'den gelen 40 genç için Afyonkarahisar'da birçok noktayı ziyaret etme imkanı sağlandığını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim Şube Müdürü Cennet Durğut ise gençlere hitaben yaptığı konuşmada, onları Afyonkarahisar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Durğut, gençlere her zaman kapılarının açık olduğunu ve bir evleri, bir yuvaları olduğunu vurgulayarak, onları her zaman misafir etmeye hazır olduklarını belirtti.

Anadoluyuz Biz projesi, gençleri farklı şehirlerdeki kültür ve tarihle buluşturarak onların bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedeflemektedir. 

Afyonkarahisar'a gelen gençler, bu projenin bir parçası olarak unutulmaz anılar biriktirdi ve şehrin zenginliklerini keşfetme fırsatı yakaladılar.

Beyaz Belge 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °