Afyonkarahisar'da 'Gül Kokulu' Uygulama Başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, çöp toplama esnasında çevreyi rahatsız eden kokuları engellemek amacıyla çöp kamyonlarına "Koku Önleme Sistemi" ekledi ve artık çöp kamyonları gül kokusu yayıyor

Gündem 27.09.2023 14:15:08 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Belediyesi, çevre dostu uygulamalara bir yenisini ekledi ve çöp toplama esnasında oluşan kötü kokuları engellemek için "Koku Önleme Sistemi"ni hayata geçirdi. 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu yenilikle, çöp kamyonları artık çevreye gül kokusu yayıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan bu çalışmada, çöp kamyonlarının arkasına monte edilen sistemle konteynerlere aromatik koku sıkılarak, çevreye çöp kokusu yerine hoş bir gül aroması yayılıyor. 

Ayrıca, Belediye ekipleri düzenli olarak çöp kamyonlarını ve konteynerleri yıkayarak ve dezenfekte ederek hijyenik bir ortam oluşturuyorlar. 

Yıkama ve dezenfekte aracı da tüm konteynerleri düzenli olarak yıkayarak, özel kokularla dezenfekte ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çevreci bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu yeni uygulamanın çevreye duyarlılıkla ilgili bir adım olduğunu belirtti. 

Zeybek, "Çöp kamyonlarımıza uygulanan kuru buhar cihazları ile araçlara koku nötralizasyon ve dezenfeksiyon ürünleri verilerek, kötü kokuyu maskelemeden yok ederek, aynı zamanda da çevreye gül kokusu vererek araçlarımızın güzel kokmasını sağlamaktayız. 

Artık çöp aracı değil çevreye duyarlı hijyen araçları haline gelmiştir. 

Çevreci Belediye anlayışımızla, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için yeni uygulamalar yaparak önlemler alıyoruz" dedi.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Uygulama #Çöp #Kamyon


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °