Afyonkarahisar'da Kış Lastiği Zorunluluğu Başlıyor

Afyonkarahisar Valiliği, kış mevsiminde olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla 1 Aralık 2023-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kamyon, otobüs, minibüs ve ticari yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği kullanımını zorunlu kıldı

Gündem 28.11.2023 14:52:54 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği, 01 Aralık 2023 - 01 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde kar yağışları ve düşük sıcaklıklar nedeniyle oluşabilecek buzlanma olaylarına karşı tedbir almak amacıyla kış lastiği kullanımını zorunlu hale getirdi. 

Karar, "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" kapsamında alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, ilgili tebliğin beşinci maddesi çerçevesinde, ülkede tescil edilmiş olsun veya olmasın yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara, her yılın 01 Aralık ile 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğunun getirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, il sınırları içerisinde kış lastiği uygulamasının ortalama sıcaklıklar dikkate alınarak belirlendiği ve gerekli duyuruların valilik tarafından yapılacağı ifade edildi.

Kararın, Afyonkarahisar'daki yoğun kar yağışları ve düşük sıcaklıkların zeminde buzlanmaya neden olduğu durumları göz önünde bulundurarak alındığı vurgulandı. 

Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin 01 Aralık 2023 ile 01 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları, trafik güvenliği açısından zorunlu hale getirildi.

#Afyonkarahisar #KışLastiği #TrafikGüvenliği #KarLastiği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °