Afyonkarahisar'da Mezar Ziyaretlerinde Bir İlk

Kentte yaşayan Ali Erkek adlı teknisyen, mezar ziyaretlerine gidemeyenler için geliştirdiği sistemle mezarlıklarda 24 saat Kur'an-ı Kerim tilaveti sağladı.

Siyaset 12.03.2024 12:14:02 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da yaşayan Ali Erkek adlı elektrik-elektronik teknisyeni, mezar ziyaretlerine gidemeyenler için yenilikçi bir çözüm geliştirdi. 

Güneş enerjisiyle çalışan ve mezarlıklarda 24 saat boyunca Kur'an-ı Kerim tilaveti yapabilen bir sistem tasarladı.

Geliştirdiği sistem, görünümüyle Vizontele filmindeki Yılmaz Erdoğan'ın akıllara kazınan 'annesinin mezarına ses sistemi' sahnesini hatırlatıyor. 

Mezarlık ziyaretlerinde bulunma imkanı olmayanlar için özellikle önemli olan bu sistem, birçok mezarlıkta uygulanmaya başlandı.

Sistemin çalışma şekli oldukça ilginç. Güneş paneli ve güneşten depolanan aküdeki elektrikten enerjisini alan ses sistemi, gece ve gündüz demeden 24 saat boyunca Kur'an-ı Kerim okuyor. 

Her gün bir hatim indirilerek, mezar ziyaretine gelemeyenlerin ruhları için dualar ediliyor.

Ali Erkek, geliştirdiği sistemi şu şekilde açıkladı: "Bazen işlerimiz gereği ziyaret edemez olduk. Bu durumu düşünerek biraz teknolojiden faydalanarak 7 gün 24 saat Kur'an-ı Kerim okunmasına ve her gün bir hatim indirilmesine karar verdim. 

Bu projem sayesinde olumlu geri dönüşler alıyorum. İlk olarak çok sevdiğim bir ağabeyimin babasının mezarına ve ardından ağabeyimin kayınpederinin mezarına bu sistemi kurduk."

Sistemi ilk yaptığında çevredekilerin Vizontele filmiyle bağdaştırdığını dile getiren Erkek, "Yılmaz Erdoğan'ın annesinin mezarına müzik sistemi yapmıştı. Ancak benim aklıma oradan gelmedi. 

Ben teknoloji ile güneşi buluşturmak istedim. Sistem, gece ve gündüz olarak 24 saat çalışıyor ve ziyaretçilere daha naif bir ses tonuyla Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuyor." dedi.

#Afyonkarahisar #MezarZiyareti #KuraniKerim #GüneşEnerjisi #Teknoloji

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar' Mezar Ziyaretlerinde
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °