Afyonkarahisar'da Millî Sinema Günleri başlıyor

Büyük Taarruz'un başladığı şehir Afyonkarahisar'da, Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları 16-18 Kasım tarihlerinde sinema severlerle buluşacak

Gündem 8.11.2023 14:32:00 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, Millî Mücadelenin önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz'un başladığı şehir olarak tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

16-18 Kasım 2023 tarihlerinde, Afyonkarahisar'da Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında, elli yıllık bir dönem boyunca üretilen millî sinema anlayışını yansıtan önemli filmler gösterilecek. 

İlk kez 1973 yılında gerçekleştirilen Millî Sinema Açık Oturumu'nun ikincisi ise Türk sinemasının elli yıllık değerlendirmelerine ev sahipliği yapacak.

Bu özel etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün himayesinde gerçekleşecek. 

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü'nün de destekleriyle düzenlenen etkinlik, Uluslararası Sinema Derneği tarafından organize ediliyor.

Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları sırasında, sinema alanındaki yeni yaklaşımlar, arayışlar ve üsluplar tartışılacak. 

İki gün sürecek olan etkinlik boyunca, sinemamızın geleceği konusunda ileriye dönük projeksiyonlar ve konular ele alınacak.

Açık oturumlar, 16-17 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenecek. 

Millî Sinema anlayışı ekseninde farklı konular ve temaların ele alındığı oturumlara, sinema yazarları, tarihçileri, yapımcılar, yönetmenler ve senaryo yazarları gibi sektörün uzmanları katılacak.

Açık oturumlara katılacak isimler arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Dr. İsrafil Kuralay, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan,

Ahmet Özhan, Burçak Evren, Enver Gülşen, Nazif Tunç, Murat Pay, Ahmet Tezcan, Hüseyin Öztürk, Mesut Bostan, Atilla Gökbörü, Gülcan Tezcan, Faruk Güven, Erkin Yılmaz, Abdülhamit Güler ve Veysal Battal gibi önemli isimler yer alacak.

Millî Sinema Günleri ve II. Millî Sinema Açık Oturumları, millî sinemamızın geçmişi ve geleceği üzerine önemli bir söyleşe ve paylaşım platformu olacak.

#MillîSinemaGünleri #Afyonkarahisar #BüyükTaarruz #MillîSinema #AçıkOturumlar #SinemaSanatı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °