Afyonkarahisar'da Seçim Hareketliliği: Adaylıkta Eroğlu öne çıkıyor

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında yerel seçimlere yaklaşırken son durum konuşuldu.

Gündem 11.11.2023 16:44:01 0
Afyonkarahisar

Yerel seçimler yaklaşırken siyasetin hareketlendiğini söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Seçim takvimi açıklandı. Kamuda çalışan ve siyasi partilerde görevi olup yerel seçimlerde aday olmak isteyenler 1 Aralık’a kadar yasa gereği istifa etmek zorunda. 

19 Kasım’da Ak Parti internet üzerinden temayül yapacak. Şu an Ak Partide Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban, Hüseyin Ceylan Uluçay, Bülent Eser ve İbrahim Eroğlu’nun isimleri geçiyor. 

Kimin yaptırdığı belli olmasa da sürekli telefonla anketler yapılarak vatandaşın tercihi öğrenilmeye çalışılıyor. Yine MHP’de de  telefonda vatandaşa Ömer Altınay, Kemalettin Yılmaz, Erdal Sayar ve Adnan Balcı isimlerinden hangisini tercih ettiği soruluyor. 

CHP’de mevcut vekil Burcu Köksal’ın ismi geçiyordu. Ama Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinden sonra bu ihtimal zayıfladı.

Çünkü hafta içinde Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal ve 14 CHP’li isim merkez ilçe kongresinde yaşanan olaylardan dolayı disipline veriliyor. 

İyi Parti’de ise Alper Yağcı aday adaylığını açıkladı. Geçtiğimiz genel seçimde İyi Parti’den ikinci sıra milletvekili adayı olan Mustafa Enis Arabacı’ya da aday olması için ısrar edildiği gelen bilgiler arasında” dedi.

Köksal kendi cebinden yemeye başladı

Yerel seçimde Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti ve MHP’nin Büyükşehirlerde ve CHP veya İyi Parti’nin kazanma ihtimali olan illerde ortak aday çıkarabileceğini  söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, 

“Ancak Afyon gibi muhalefetin kazanma ihtimalinin düşük olduğu illerde ayrı ayrı aday çıkarılabilir. 

Afyon’da MHP’nin belediye başkan adayı kim olsun diye yaptırılan ankette ismi geçen Adnan Balcı’nın kim olduğu bilinmiyor. 

Ben Ak Parti’de belediye başkan adaylığı için isimleri geçenlerin yanı sıra , farklı birinin aday olabileceğini düşünüyorum. Mevcut Başkan Mehmet Zeybek aday olmaz ise Veysel Eroğlu aday olabilir.

Süreç buna doğru gidiyor. Eroğlu hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir aday. Mahmut Koçak’ın aday edileceğini sanmıyorum. 

En sonunda bu iş Veysel Hoca’ya kalabilir. Ak Parti’de Eroğlu’nun aday edilip kazanması Çoban ve Şuhut ekibinin de kazanması anlamına gelir.

CHP’ de Burcu Köksal kurultay öncesi ve sonrası bir anlamda  kendi cebinden yemeye başladı. Aday olmaz artık” dedi.

Yatmaya değil yapmaya gelen başkan lazım

“Afyon’a yatmaya değil, yıkmaya gelen bir belediye başkanı lazım” diyen Gazeteci Polat Yılmaz, 

“Bence Veysel Eroğlu’nun Afyon’a katacağı bir şey yok. Bu şehre Tiryakioğlu gibi bir başkan lazım. 

Şehrimizin yıllardır çözülmeyen bir trafik sorunu var. Konut sorunu var, arsa üretilemiyor. Eroğlu aday olursa seçilemez demiyorum elbette seçilir. 

Ama Afyon’a neşter vuracak başkan lazım. Askeri havaalanının yerinin değiştirilmesi lazım. Burası Afyon’un o bölgeye doğru gelişmesini engelliyor. Yine Uydukent’in genişletilmesi lazım. 

Trafik sorunu devam ediyor. Köklü çözümler olması trafikte. Yeni bir çevre yolu lazım. Devasa sorunlarımız var. Büyük şehir olamadık. Bize geleceğe yatırım yapacak bir başkan lazım” diye konuştu.

Eski yüzlerin bence şansı yok       

Şehir içi trafiğin keşmekeş halinde olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Kaldırım işi aylardır bitirilemedi. Trafik zaten kötüydü. İyice çekilmez hale geldi. 

Mümkün olsa il merkezine hiç uğramak istemiyorum. Arabayla ilerlenmiyor. Bana göre aday olacak belediye başkanı vaatlerini noter senediyle versin. 

Yıllardır trafik sorununa oy kaybetmemek adına kimse el atmıyor. Birkaç gündür adaylarla ilgili anket telefonu geliyor. Daha şimdilik öne çıkan bir aday yok. 

Ben eskimiş yüzlerin şansının olmadığını düşünüyorum. Sorunları kökten çözecek bir başkan seçilmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Programda Ulu Önder Atatürk’ün 85.vefat yıldönümü nedeniyle Mustafa Kemal  Atatürk anıldı. Cuma namazı hutbesinde Atatürk’e rahmet dilenmemesi eleştirildi. 

Ayrıca CHP’deki genel başkan değişimi konuşuldu. Özgür Özel ve ekibi için zorlu bir sürecin başladığı anlatıldı.

Bu arada Basın Odası’nda Perşembe akşamı vefat eden ve 10 Kasım da Şuhut İlçesinde toprağa verilen Emekli Bankacı ve CHP’de önemli hizmetleri olan Kamil Göcen anıldı. 

Göcen’in Atatürkçü, cumhuriyetçi ve dostane kişiliği hakkında yorumcular değerlendirme yaparak Allahtan rahmet dilediler.

#AfyonkarahisarSeçim #YerelSeçimler #AdayBelirleme #İbrahimEroğlu #SiyasetHaberleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °