Afyonkarahisar'da TÜBİTAK Hamlesi

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, Afyonkarahisar'ı TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda temsil etmeye hak kazandı.

Siyaset 24.02.2024 12:09:42 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda başarıyla temsil edilecek projeleriyle dikkat çekiyor. 

Bu yıl 55.'si düzenlenen yarışmada, Afyonkarahisar'dan toplamda 10 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Ancak, bu başarıda öne çıkan isim Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi oldu.

Dumlupınar BİLSEM, Afyonkarahisar'ı en çok projeyle bölge finallerine taşıyarak adeta bir lokomotif gibi öne çıktı. 

Danışman öğretmenler Muhammet Öztürk, Murat Malkondu, Savaş Özbey ve Yıldız Leblebicier liderliğindeki öğrenci ekibi, 5 projeyle bölge finallerine katılma hakkı elde etti. 

Bu projelerde yer alan öğrenciler Melih Yiğit Karan, Aleyna Melek Orak, Ayşe Irmak Altıntaş, Ayşe Ecrin Yıldırım, Zeynep Berra Sanar, Yılmaz Oruç, Nazlı Zeynep Aydın, Zeynep Sağlam, Yağız Çalışkan, Abdurrahman Lafcı, Ömer Faruk Demir, Tunahan Kalıcak, Büşra Likoğlu, Yalçın Akman ve Mustafa Yiğit Dereli, büyük bir başarıya imza attı.

Diğer yandan, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emirdağ Aziziye Anadolu Lisesi ve Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden de önemli projeler bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu başarıya imza atan danışman öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek, geleceğin bilim insanlarını desteklediklerini belirtti.

Bu önemli başarı, gençlerin bilime olan ilgisini ve ülkenin geleceğine duydukları güveni bir kez daha gözler önüne serdi.

#TÜBİTAK #BilimVeEğitim #Afyonkarahisar #DumlupınarBİLSEM #GençBilimİnsanları


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar' TÜBİTAK Hamlesi
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °