Afyonkarahisar'da Zehra Beren ve Aysima, Türkiye Birincisi oldular

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı, Afyonkarahisar'dan iki öğrenci Türkiye birinciliği kazandı

Gündem 4.10.2023 09:00:10 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarıyla gurur dolu bir an yaşadı. 3 Eylül 2023 tarihinde 1 milyon 44 bin 846 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavın sonuçları 22 Eylül 2023 tarihinde açıklandı. 

İl genelinde birçok öğrenci yüksek başarı elde etti, ancak iki öğrenci bu yılın Türkiye şampiyonları olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencisi Zehra Beren Aydeniz ve Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğrencisi Aysima Dönmez, İOKBS sınavının tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği kazandılar. 

Bu büyük başarı, Afyonkarahisar ilini gururlandırdı ve ilçelerindeki okulların eğitim kalitesini bir kez daha ortaya koydu. 

Ayrıca, aynı sınavda 12 öğrenci bir yanlışla yüksek puanlar alarak üstün başarı gösterdiler.

Programa katılan Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve Şube Müdürü İbrahim Erdem Gülcü'nün de katıldığı etkinlikte İl Müdürü Miraç Sünnetci, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Afyonkarahisar'da gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı ve ilçeden iki öğrenci Türkiye birinciliği elde etti. 

Zehra Beren Aydeniz ve Aysima Dönmez, 500 tam puan alarak Afyonkarahisar'ın gururu oldular. 

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Birinci #Türkiye #Burs


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °