Afyonlu Genç, Küresel Başarıyla Ödüllendirildi

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Hulusi Diler,"Platanus Orientalis L. Adsorbanı ile ham petrol döküntülerinin sulardan geri kazanımı" projesiyle TEKNOFEST Türkiye birinciliği elde etti

Gündem 27.12.2023 11:27:58 0
Afyonlu Genç, Küresel Başarıyla Ödüllendirildi

Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü, il genelinde bir gencin ulusal düzeyde elde ettiği başarıyla gurur duyduğunu açıkladı. 

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Hulusi Diler, "Platanus Orientalis L. Adsorbanı ile ham petrol döküntülerinin sulardan geri kazanımı" isimli projesiyle TEKNOFEST Türkiye birinciliğine layık görüldü. 

Ayrıca, Diler, aynı proje ile 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi'ne katılarak Türkiye'yi temsil eden ilk lise öğrencisi unvanını kazandı.

Bu büyük başarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenecek olan 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'ne davet edilmesine yol açtı. 

Hulusi Diler, 27 Aralık 2023 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek törende ödülünü alacak.

Hulusi Diler'in bu ulusal başarısı, Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci tarafından da takdirle karşılandı. 

Müdür Sünnetci, öğrenciyi ziyaret eden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve Danışman Öğretmen ile birlikte, genç bilim kahramanının başarısından dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Sünnetci, Hulusi Diler'i tebrik edip, gelecekteki başarılarının devamını diledi.

#BilimdeBaşarı #Afyonkarahisar #GençBilimKahramanı #TÜBA #TÜBİTAK #TEKNOFEST #ÖdülTöreni


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °