Afyonlu Öğrencilerden Azerbaycan'da Büyük Başarı

Aral Teknik Koleji öğrencileri, Azerbaycan'da düzenlenen SAF-2023 Steam Festivali Yarışmalarında üç kategoride üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı

Gündem 14.12.2023 10:29:24 0
Afyonlu Öğrencilerden Azerbaycan

Afyonkarahisar'ın genç yetenekleri, Aral Teknik Koleji öğrencileri, 4-8 Aralık tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde düzenlenen Uluslararası SAF-2023 Steam Azerbaycan Festivali Yarışmalarında dikkat çeken başarılar elde etti.

Aral Teknik Koleji Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okullarını üç farklı takım ile temsil ettiklerini belirtti. 

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan gibi birçok ülkeden bin beş yüze yakın yerli ve yabancı yarışmacının katıldığı yarışmalarda, öğrencilerin üç alanda mücadele ettiğini açıkladı.

FLYTECH (Drone Yarışması) kategorisinde üçüncülük, 

DEEP DİVE (Sualtı Yarışması) kategorisinde üçüncülük,

BOAT RACİNG (Tekne Yarışması) kategorisinde üçüncülük elde edildiğini dile getiren Yılmaz, 

öğrencilerin başarılarına Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Sayın Emin AMRULLAYEV'in de takdirle yaklaştığını ve öğrencilere tebriklerini ilettiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin çeşitli bilim ve teknoloji yarışmalarında dereceler elde eden Aral Teknik Koleji öğrencileri, bu kez de kardeş ülkeler arasındaki yarışmada adlarından söz ettirerek Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi gururlandırdı. 

Okul müdürü Mehmet Yılmaz, öğrencilere desteklerinin devam edeceğini ve gençlerin bilimsel ve teknolojik çalışmalarla geleceğe yön vereceklerine inandıklarını belirtti.

#AralTeknikKoleji #SteamFestivali #Azerbaycan #Başarı #Öğrenciler #Eğitim #Teknoloji #Bilim


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °