Afyon'un da içinde bulunduğu 27 ilde operasyon: 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen KALKAN-7 operasyonlarında göçmen kaçakçılarına büyük bir darbe indirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 80 kaçakçı tutuklandı ve 2155 düzensiz göçmen yakalandı

Asayis 8.01.2024 14:14:28 0
Afyon

Türkiye genelinde 27 ilde gerçekleştirilen "KALKAN-7" operasyonları kapsamında, Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik başarılı bir mücadele sergilendi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk 4 gününde yapılan operasyonlarda 80 göçmen kaçakçısı ile 2155 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, 

Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van illerinde toplam 57 ayrı yerde güvenlik güçlerinin koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği operasyonlarda başarılı sonuçlar elde edildi.

Operasyonlar sonucunda 80 göçmen kaçakçısı yakalanırken, bu kişilerden 6'sı tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin adli işlemleri ise devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara katılan Jandarma, Polis, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik ederek, göçmen kaçakçılığı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. 

Bakan, "Umut tacirliği yapan, binlerce insanı ölüme sürükleyen insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

#GöçmenKaçakçılığı #Operasyon #KALKAN7 #TürkiyeninHuzuru


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °