Afyon'un da içinde bulunduğu 44 ile Turuncu Uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi nedeniyle Afyonkarahisar'ın da dahil olduğu 44 il için 'turuncu', 20 il için 'sarı' meteorolojik uyarıda bulundu

Sondakika 25.11.2023 14:48:00 0
Afyon

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere dayanarak yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaparak, 44 il için "turuncu", 20 il için "sarı" meteorolojik uyarıda bulundu.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, AFAD tarafından yapılan açıklamada, 

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir,

Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 44 il için "turuncu" meteorolojik uyarısı yapıldı.

Ayrıca Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak'ın aralarında bulunduğu 20 il için ise "sarı" meteorolojik uyarı verildi.

Uyarı kapsamında, valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldığı, ekiplerin teyakkuzda olduğu vurgulandı. 

Açıklamada, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması hatırlatıldı.

Sarı ve Turuncu Kod Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen renk kodlarına göre, "sarı" kod, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamına gelirken, "turuncu" kod, "hava durumunun tehlikeli" olduğunu ifade eder ve hasar/kayıpların muhtemel olduğuna dikkat çeker.

#AFAD #MeteorolojikUyarı #HavaDurumu #TuruncuKod #SarıKod #Fırtına #Rüzgar #İkinciYüzyıl #DoğalAfetler
 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Afyon' içinde bulunduğu Turuncu Uyarı
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °