Afyon'un da içinde bulunduğu 46 ilde operasyon: 13 Milyon TL’lik vergi kaybı engellendi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 46 ilde eş zamanlı düzenlenen "ÇENGEL-3" Operasyonu sonucunda 91 kişiye adli, 43 kişiye idari işlem yapıldığını, 1 milyon litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini açıkladı

Gündem 30.11.2023 10:33:26 0
Afyon

Türkiye genelinde akaryakıt kaçakçılığına karşı yürütülen "ÇENGEL-3 Operasyonları"nda T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarıya ulaşıldığını duyurdu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın katılımıyla 

Afyonkarahisar, Adana, Ankara, İstanbul ve toplamda 46 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda elde edilen detaylar şu şekilde:

- Operasyonlar 46 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

- Toplamda 278 adrese arama yapıldı.

- 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.

- 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem uygulandı.

- Toplamda 20.825.351 TL idari para cezası kesildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerinin de operasyona katılarak ortak değerlendirme yaptığı belirtilerek, bu katılımın sonucunda yaklaşık 13 milyon TL'lik vergi kaybının engellendiği bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını tebrik ederek, ülkenin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonların artarak devam edeceğini ifade etti.

#Çengel3Operasyonu #KaçakAkaryakıt #İçişleriBakanı #TürkiyeninHuzuru


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °