Afyon'un da içinde bulunduğu 77 ilde FETÖ operasyonu: 611 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 77 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda FETÖ üyelerine yönelik 611 kişinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, terör örgütünün finans ve eğitim yapılanmasına darbe vurulduğunu belirtti

Gündem 24.10.2023 11:37:13 0
Afyon

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ üyelerine yönelik 77 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon sonuçlarını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda toplam 611 şüpheli şahsın yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, FETÖ üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlar hakkında önemli bilgiler verdi. 

Bakan Yerlikaya, FETÖ'nün Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına ve eğitim sistemine zarar verme girişimlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. 

Bakan, halkın üzerine açılan acımasız saldırılara karşı FETÖ'yü affetmeyeceklerini vurguladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) tarafından koordine edilirken, MİT Başkanlığı da operasyonlara destek verdi.

Operasyon sonuçları şu şekildedir:

- Toplamda 611 şüpheli şahıs yakalandı.

- Operasyonlar 77 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

- Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak illerinde operasyonlar gerçekleştirildi.

FETÖ'nün güncel ve finans yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütünün il, eğitim ve finans yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, gaybubet evlerinde saklanan, illegal yollardan yurt dışına kaçma arayışı içerisinde olan, yardım eden, Bylock kullanıcısı veya içeriklerde adı geçen, örgüt üyesi veya yöneticisi olarak adı geçen şahıslar tespit edildi.

Söz konusu şahısların ayrıca yasa dışı yollarla yurt dışına kaçarken sahte kimlik ve pasaport kullandığı, öğrenci kazandırma çalışmaları yaptığı, evler açarak öğrencilere ders verdiği, örgüt içinde kopmaları engellemek için izdivaç-katalog evliliklerini devam ettirdiği ve cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü şahısların etkin pişman olmalarını engellemek için örgüt paralarını ailelere aktardığı belirlendi.

Operasyonları gerçekleştiren emniyet görevlilerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, halkın duası ve desteğiyle terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

#FETÖOperasyonu #TerörleMücadele #İçişleriBakanı #Türkiye'ninHuzuru #Güvenlik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °