"AK Parti Hükümeti Zamlarla Gerçek Yüzünü Gösterdi"

"AK Parti Hükümeti Zamlarla Gerçek Yüzünü Gösterdi"

Gündem 7.07.2023 13:08:19 0

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin seçim öncesi vatan millet vurgusu yaptığını ancak seçim sonrası gerçek yüzünü ortaya koyduğunu belirtti. Olgun, yapılan zamlar ve paranın pul edilmesinin halkı mağdur ettiğini ifade etti.

Devletlerin kendi parasına sahip olmasının önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Olgun, Türk Lirasının sürekli değer kaybetmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Olgun, AK Parti hükümetinin yalan siyasetinin sonuna gelindiğini ifade ederek, bugünkü zamlarla birlikte hükümetin sınırlarını gösterdiğini söyledi.

Göstermelik maaş zamlarıyla halkın oyalanmasına değinen Milletvekili Olgun, doların seçim öncesinde 19.66 TL olduğunu hatırlatarak, kısa bir süre içinde 26.11 TL'ye yükseldiğini söyledi. 

Olgun, ayrıca harçların %50, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcının 20 bin TL, KDV'nin %18'den %20'ye, gıda KDV'sinin %8'den %10'a, şans oyunlarındaki verginin ise %10'dan bazılarında %14, bazılarında %20'ye çıkarıldığını belirtti. 

Bu zamların halka seçim çalışmalarında yapılan hesapsız harcamaların bedelini ödetme zamanı olduğunu ifade etti.

AK Parti Hükümetinin halkı düşünmediğini söyleyen Milletvekili Olgun, halkın zor durumda olduğunu ve yanlış ekonomik politikaların faturasının halka yüklendiğini belirtti. 

Olgun, hükümetin "ben bilirim, ben yaptım oldu" zihniyetinden vazgeçmesi gerektiğini ve halkın baskıya daha fazla dayanamayacağını ifade etti.

Milletvekili Olgun, AK Parti hükümetinin ve zihniyetinin yaptıklarının hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini belirterek, Afyonkarahisar Belediyesi önünde bir simitçinin çocuklarının yakılmasının da aynı zihniyetin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Vicdanın kaybolduğunu ifade eden Olgun, halkın çalışma ve üretme noktasında sıkıntıya düşürüldüğünü ve makarna verilerek oy istendiğini belirtti.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °