Akşener: "Ekonomi, değişmeyen tek gündemimiz. Emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılmalı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve emeklilere yönelik yapılan ödeme politikalarını eleştirdi

Gündem 19.10.2023 10:31:07 0
Akşener:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye'nin gündemindeki ekonomik sorunlara dikkat çekti. 

Akşener, ülkede her gün yeni bir konunun tartışıldığını, ancak değişmeyen tek gündemin ekonomi olduğunu belirtti.

Ekonominin acil olarak kaynağa ihtiyacının olduğunu vurgulayan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ziyaretlere dikkat çekti. 

İktidar tarafından "50 milyar dolar gelecek" şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Akşener, bu sözlerin ardından somut bir gelişme yaşanmadığını belirtti. 

Bunun nedenini iktidara ve yönetim anlayışına güvenin olmamasına bağlayan Akşener, ülkede hukuka, adalete ve demokrasiye olan güvenin sarsıldığını ifade etti.

Akşener, ayrıca emeklilere bir defaya mahsus olarak verilen 5 bin liralık ödemeyi hatırlattı ve bu ödemeden yararlanamayacak olan emekli çalışanları eleştirdi. 

Emekli olup çalışmaya devam edenlerin, emekli maaşıyla geçinemediğine dikkat çeken Akşener, bu durumun adaletsizliğe neden olduğunu söyledi. 

Ayrıca, emekli çalışanların bu düzenleme nedeniyle kayıt dışı ekonomiye itilebileceğine ve devletin prim kaybına uğrayabileceğine dikkat çekti. 

Akşener, iktidarın seçim uğruna emeklilere yapılan ödemeleri eleştirdi ve Türk devletinin yönetiminde yaşanan sorunlara vurgu yaptı.

#Ekonomi #Emekli #Maaş #asgariücret


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °