Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Erdoğan: "Engelliler Sosyal Hayata Katılmalı" dedi

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, görme engellilerin sosyal hayata ve iş hayatına katılımlarını teşvik etmek amacıyla dernek olarak çalıştıklarını belirtti

Gündem 27.09.2023 16:40:57 0
Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Erdoğan:

Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Gün FM'de katıldığı Lütfiye Polat ile Gönül Köprüsü programında görme engellilerin toplumsal yaşama ve iş hayatına daha aktif katılımlarını teşvik etmek amacıyla derneklerinin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Erdoğan, derneklerinin temel hedefinin, görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve göz hastalıklarının tedavisindeki gelişmeleri takip etmek olduğunu ifade etti. 

Ayrıca, Afyonkarahisar'da kamu binalarının yüzde 10 civarında erişebilir olduğunu ve bazı kamu kuruluşlarında engelli bireyler için zorluklar yaşandığını dile getirerek, bu kurumların engelliler için daha erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Özellikle bankalarda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Erdoğan, bu tür mekanların engelliler için kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

Dernek kongresine yoğun bir katılım olduğunu söyleyen Erdoğan, köylerden, kasabalardan ve ilçelerden üyelerin geldiğini ve bu katılımdan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Erdoğan, hiçbir görme engellinin evde oturmasını istemediğini ve sosyal hayata ve iş hayatına katılmalarını teşvik etmek için çaba harcadıklarını belirtti.

Görme engellilerin eğitim ve istihdamının büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, özel sektörde 22 kişiyi istihdam ettiklerini ve dernek üyelerinin kendi emekleriyle geçinmeyi tercih ettiğini söyledi.

Dernek tarafından üyelere yönelik E-KPSS kursları düzenlediklerini belirten Erdoğan, ayrıca engelsiz gastronomi mutfağında eğitim alan 8 üyelerinin birinin işe başladığını açıkladı. 

Dernek, bilgisayar işletmenliği, diksiyon eğitimi gibi kurslar da açmayı planlıyor ve yeni dönemde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #AltınoktaKörlerDerneği 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °