Anadolu Gücü Spor Kadın Futbol Takımı, Destek Bekliyor

Afyonkarahisar Anadolu Gücü Spor'un kadın futbol takımı teknik sorumlusu Rafet Fatih Çakmak ve futbolcuları, Gönül Köprüsü programında takımlarının hikayesini ve destek ihtiyaçlarını paylaştı

Gündem 12.12.2023 14:31:33 0
Anadolu Gücü Spor Kadın Futbol Takımı, Destek Bekliyor

Afyonkarahisar’ın kadın futbol takımı Anadolu Gücü Spor Teknik Sorumlusu Rafet Fatih Çakmak ile Futbolcular Nisa Öztürkoğlu ve Ceyda Ulucan Gün FM’de Gönül Köprüsü programının konuğu oldu.

Çakmak ve futbolcular programda sporla ilgili değerlendirmede bulundu.

TFF Kadınlar 3.Ligi’nde mücadele eden Anadolu Gücü Spor Teknik Sorumlusu Rafet Fatih Çakmak, “Anadolu Gücü Spor 2018 yılında kuruldu. Kadın futbol takımımız ise 2021-2022 sezonunda kurduk.

Kızlarımızı spora kazandırmak, onların geleceğine dokunmak için yola çıktık ve TFF’ye müracaatta bulunduk. 

Prosedürleri yerine getirdik ve müracaatımız kabul edildi. 2022-2023 sezonunda 3.ligden başladık ve alt yapımızı kurduk. 

Futbolcularımızın hepsi de Afyonlu kızlarımızdan oluşuyor. Geçen sene 3.Lig 9’uncu grupta lige katıldık. Bu sene de Ocak ayında ikinci sezonumuza başlayacağız” diye konuştu.

“Her ilde 2-3 kadın futbol takımı var”

Hemen her ilde 2-3 kadın futbol takımı bulunduğunu söyleyen Çakmak, “Afyon’da bu konuda çok iyi durumda değiliz. Daha önce İGM’ye de durumumuzla ilgili bir sunum yaptım. 

Maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Şu anda 3.Ligde 109 takım var. Bizim ligde Eskişehir ve Kütahya takımları var. Kızlarımızın çoğu 17-18 yaş civarında. 

U-17’lerde geçen sene Afyon şampiyonu olduk ve gruplarda mücadele ettik. Kızlarımızın geleceği adına katkıda bulunabilirsek bu bizim en büyük mutluluğumuz olur. 

Kadınlarda futbolcu sayısı az ve yükselmek daha kolay. Milli takım kampına gelecek hafta yeni sporcular göndereceğiz. 

Bir sporcu milli olduğunda Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorsa ataması istediği yere oluyor. Yine karşılıksız burs alabiliyorlar. 

Bütün velilerimize buradan seslenmek istiyorum. Kız çocuklarını spora özellikle de futbola yönlendirsinler” dedi. 

Futbolcular Nisa Öztürkoğlu ve Ceyda Ulucan ise programda futbolu çok sevdiklerini söyleyerek herkesi spor yapmaya davet ettiler.

#AnadoluGücüSpor #KadınFutbolu #DestekBekliyor #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °