"Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor"

Girişimci İş Kadınları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Başkanı Samiye Hancıoğlu, Gün FM'e konuk oldu

Gündem 8.06.2023 12:08:36 0

Girişimci İş Kadınları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Başkanı Samiye Hancıoğlu, Afyonkarahisar'da "Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor" projesini tanıtmak üzere bir araya geldi. 

Girişimci İş Kadınları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen proje, iş yaşamında kadın haklarının tartışılmasını amaçlamaktadır.

Huriye Serter, projenin amacını açıklarken, "Temel haklar ve adalete erişim, kadın-erkek eşitliği ve temel kavramlar, kadın-erkek ayrımcılığı ve kurumsal mücadele ve politikalar gibi konularda eğitim vermek, kadınların haklarını konuşabilecek ve savunabilecek konuma gelmelerini sağlamak hedeflenmektedir. 

Ayrıca, kadınların haklarını bilmeleri konusunda farkındalıklarını artırmak ve ulusal ve uluslararası yazılı yasal haklarının uygulanması için stratejiler geliştirmek de projenin amaçları arasında yer almaktadır" şeklinde ifade etti.

Proje kapsamında, Girişimci İş Kadınları Federasyonu bünyesinde bulunan 8 kadın derneğinin üyeleri ve 18-30 yaş arasındaki eğitimde veya istihdamda bulunmayan kadınlar hedef kitle olarak belirlenmiştir.

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Başkanı Samiye Hancıoğlu ise Huriye Serter'i Afyonkarahisarlı kadınlarla buluşturmanın mutluluğunu dile getirerek, iş yaşamında yer alan kadınlara yönelik projelerinin ve çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ise Serter ve Hancıoğlu'na yayınları dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °