Ankara'daki patlamada 5 işçi şehit oldu

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait fabrikada patlama meydana geldi

Gündem 10.06.2023 11:24:00 0
Ankara

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 5 işçi şehit oldu. Patlama, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait fabrikada gerçekleşti. Sabah saatlerinde çıkan yangının ardından yaşanan patlama, büyük bir üzüntüye neden oldu.

Patlama sonucunda yaralanan işçiler, hızla ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Maalesef, bazı yaralıların durumu ağır olarak bildirildi. Bu acı olayın ardından, çalışanların yakınları fabrika önünde bir araya gelerek endişelerini paylaştı.

Patlamanın nedenleri hakkında detaylı inceleme başlatıldı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Elmadağ'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada 5 işçinin şehit olduğu doğrulandı. Açıklamada, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, olay yerinde yaptığı açıklamada, patlamanın kimyasal tepkime sonucu meydana geldiğini belirtti. Şahin, çalışanların tamamına ulaşıldığını ve şu anda yaralı bulunmadığını ifade etti. İncelemelerin hala devam ettiği vurgulandı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Ankara' patlamada şehit
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °