Antibiyotik kullanımına dikkat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotiklerin hekim önerisi ve reçete ile alınması gerektiğine dikkati çekerek, vatandaşların da antibiyotikleri bilinçli kullanmaları konusunda uyardı

Saglik 20.11.2023 09:34:00 0
Antibiyotik kullanımına dikkat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, antibiyotiklerin doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılması gerekliliğine vurgu yaptı. 

Bakan Koca, antibiyotiklerin hekim önerisi ve reçete ile alınması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları antibiyotikleri bilinçli bir şekilde kullanmaları konusunda uyardı.

Antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımının, bakterilere karşı direnç gelişimine yol açabileceğini ve bu durumun ölümcül hastalıkların tedavi sürecini zorlaştırabileceğini belirten Bakan Koca, antibiyotiklerin sadece bakterilere karşı etkili olduğunu hatırlattı. 

Ateş düşürmek, ağrı dindirmek veya virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla antibiyotik kullanımının yanlış olduğunu vurguladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Antibiyotikler, hekim önerisi ve reçete ile alınır. 

Enfeksiyonu etkili biçimde tedavi etmek ve direnç oluşma riskini azaltmak için doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarıyla kullanılmaları gerekir. 

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının dünya genelinde bir halk sağlığı sorununa yol açtığını hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

#AntibiyotikKullanimi #FahrettinKoca #SağlıkBakanlığı #BilinçliSağlık #HalkSağlığı #AntibiyotikFarkındalıkGünü


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Antibiyotik kullanımına dikkat
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °