Arabacı; İYİ Partinin elbisesi benim üzerime tam oturuyor

Arabacı; İYİ Partinin elbisesi benim üzerime tam oturuyor

Siyaset 28.03.2023 11:53:29 0
Arabacı; İYİ Partinin elbisesi benim üzerime tam oturuyor

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mustafa Enis Arabacı, siyasete girme gerekçesini anlatarak, “İYİ Parti’nin elbisesi benim üzerime tam oturuyor” dedi.

 

İYİTV’nin konuğu olan Arabacı, Gazeteci Hasar Övünç’ün sorularını yanıtladı.

 

Sağlık ve turizm sektöründe Afyonkarahisar ve bölgede önemli yatırımlar yapan Arabacı artık siyasetin içinde yer almaktan özellikle cesurlar hareketinin içinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geldiği bu noktada bir sorumluluk almasının gerekliliğini kendisinde hissettiğini belirten Arabacı siyasete girme kararı aldığını söyledi.

 

TÜRKİYE SİYASETİ REVİZYONDAN GEÇMELİ

 

Kendisinde çocukluğundan bu yana siyasi bir birikimin olduğunu söyleyen Arabacı, siyasetin farklı bir alan olduğunu, artık Türkiye’de siyasetin bir revizyondan geçmesi gerektiğini söyledi.

Siyasetin içine girdikten sonra, halkın eksikliklerini, memleketin durumunu daha iyi gözlemlediğini söyleyen Arabacı; “İnsan üzülüyor. İnsanlara tercüman olmamız gerekiyor. Siyaset halkla iç içe olmalıdır. Son 15 gündür siyasetin güzel tarafını da gördüm, olmaması gerekenleri de gördüm” dedi.

 

VATANDAŞ YENİ YÜZLER VE DEĞİŞİM İSTİYOR

 

Siyasete girdiği andan itibaren çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Arabacı; “Toplumun her kesimi beni aradı ve destekledi. Siyasette yeni yüzlerin olmasını istiyor artık vatandaş. Bu konuda bir tıkanmışlık var. Tepkilerde aldım elbette. AK Parti iktidarında işlerinizi büyüttünüz, yatırım yaptınız neden şimdi İYİ Parti diyenlerde oldu. Bu çok yanlış. Ak Parti 20 yıldır var ve benim geçen 20 yıl bir yatırım zamanımdı gerek yaşım itibariyle gerek mesleğim itibariyle. Elbette bu dönem içinde güzel uygulamalarda oldu, eksiklikler ve hatalarda oldu. Bu bir gerçektir. Tam görüşleri uymayan bir siyasi harekete girerek siyaset yapmam bana göre değil” dedi.

 

İYİ PARTİNİN ELBİSESİ BENİM ÜZERİME TAM OTURUYOR

 

Gerek fikir ve gerek duygu ile yapılan siyaset halka fayda getirir. Hesapla kitapla yapılan siyaset siyaset değildir. Bu yüzden İyi partideyim. Politik ideallerimiz bir metin hazırladım. Neden iyi partiyi seçtiğimi anlattım. Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Ancak bununla ilgili bazı kaygılar oluşmuş durumda toplumun içinde. Bununla ilgili birincisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve kurumlarının korunması gerektiğini düşünüyorum. İkincisi vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması noktasında çok hassas biriyim. Bu konuda da İYİ Parti tam bana hitap ediyor. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, şu günlerde yaşadığımız sorunları o günlerden görüpte ona göre bir yol çizmiş. O’nun öğretisinin geliştirilmesi gerekirken, maalesef geri doğru gidişler var. Bu da benim kararımda önemli bir etkidir”dedi. 

 

FARK YARATABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

 

Birçok ticari alanda, sağlık olsun turizm olsun ve diğer alanlarda kaynak sağlayabilme ve yatırım yapabilme özelliğinin kendisinde olduğunu söyleyen Arabacı; “Kaynak yaratma ve kullanma konusunda deneyimlerimiz oldu. Nasıl bir iş yapılır, nasıl yönlendirilir, nasıl uygun fiyata yapılır, insanlar o konuya nasıl kanalize edilebilir, iş nasıl daha hızlı bitirilir birçok deneyimimiz oldu. Genel bütçeden kaynak aktarmadan, lokal kaynaklarla bile Afyonkarahisar’da çok faydalı olabiliriz. Halka dokunacak çalışmalar yapılmalıdır. Bunları hızla analiz edebilmek gerek. Bu konularda fark yaratabilirim” dedi.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °