"Arabuluculuk, Uyuşmazlıklarda İlk Şart Hâline Geldi"

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Gündem 10.10.2023 11:14:02 0

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Tahkim ve Arabuluculuk Paneli'ne katıldı. 

Panel, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Afyonkarahisar Barosu ve TOBB Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm Merkezi işbirliği ile gerçekleştirildi.

ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen panele, Vali Yiğitbaşı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TOBB Uyum Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, 

Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, 

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna ve panel konuşmacıları katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Arabuluculuk sisteminin önemine vurgu yaparak, 

Türkiye'de uyuşmazlıklarda arabuluculuğun ilk şart haline geldiğini ve bu sayede tarafların mahkemeye gitmeden önce arabuluculuk yoluna başvurmak zorunda olduğunu belirtti.

Ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TOBB Uyum Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, arabuluculuğun toplumsal bir ihtiyaç olduğunu ve toplumun her kesiminin bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Çiçek, arabuluculuk sisteminin uyuşmazlıkların hızlı ve barışçıl bir şekilde çözülmesine katkı sağladığını belirtti.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da düzenlenen bu panelin önemine dikkat çekerek, şehrin son 10 yılda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

Ayrıca, kurumlar arası işbirliğinin bu tür etkinliklerde gösterdiği başarıya vurgu yaptı ve Afyonkarahisar'ın birlik ve beraberlik içinde öncü olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Panelin son bölümünde soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Panelde, Tahkim ve Arabuluculuk konuları ele alındı ve bu alanlardaki gelişmeler masaya yatırıldı.

#Arabuluculuk #panel #Afyokarahisar #Afyon #haber #vali #tahkim 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °