"Artık bıçak kemiğe dayandı"

"Artık bıçak kemiğe dayandı"

Gündem 3.07.2023 16:48:30 0

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, kiraz üreticilerinin sorunlarının artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini belirterek, AKP'nin bu sorunları görmezden geldiğini ifade etti. Köksal, kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini ve aksi takdirde bölgenin meşhur kiraz markasını kaybedeceğini söyledi.

Av. Burcu Köksal, kiraz üreticilerinin mazot, gübre, ilaç, elektrik ve sulama gibi girdi maliyetlerinin yüksek oranda artmasına rağmen, kiraz alım fiyatının düşmesinin üreticileri zor durumda bıraktığını ifade etti. 

Sultandağı, Çay ve Akşehir ilçelerinde kiraz üreticilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Köksal, üreticilerin maliyetlerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve ürünlerini satmak için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Bu yıl kiraz fiyatının geçen yıla göre düşüş gösterdiğini ve üreticilerin işçi ücretlerini dahi karşılayamaz hale geldiğini söyleyen Köksal, bu durumu vicdansızlık olarak nitelendirdi.

Köksal, AKP'nin yıllardır kiraz üreticilerinin sorunlarını görmezden geldiğini ve çözüm üretmek için harekete geçmediğini vurguladı. 

Üreticilerin seslerini duyurabilmek için çeşitli yöntemlere başvurduklarını ve şu anda bölgede bir kiraz alımı boykotu olduğunu belirten Köksal, iktidarın çözüm üretmemesi durumunda Afyonkarahisar'ın Çay, Sultandağı ve Akşehir gibi bölgelerinin meşhur kirazını kaybedeceğini ifade etti. 

İktidarın üreticileri umursamazlıkla suçlayarak onları kaderlerine terk ettiğini söyleyen Köksal, üreticilerin çaresizlik içinde olduğunu dile getirdi.

Beyaz Belge Haber 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: "artık bıçak kemiğe dayandı"
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °