Artık çare var, artık umut var

“Artık çare var, artık umut var”

Siyaset 26.12.2022 11:12:46 0
Artık çare var, artık umut var

Yeniden Refah Partisi Çay ilçe başkanlığı 2. olağan kongresi, Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl, Merkez İlçe, ve gençlik Kolları Teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Kongreye Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve MKYK Üyesi Dr. Murat Aktaş’ta katılım sağladı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Divan Başkanlığı seçimiyle kongre başlarken faaliyet raporu ve hesap raporu okunarak önceki yönetim ibra edildi. 

 

KAVGA ETME YERİ DEĞİL

 

Yeniden Refah Partisi, Çay ilçesi 2. Olağan Kongresine ev sahipliği yapan Yeniden Refah Partisi mevcut İlçe Başkanı Kadir Kiper siyasetin kavga etme yeri değil, milletin derdine derman olma yeri olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. İlçe Başkanı Kiper konuşmasında şunları söyledi, “Milli görüş yeryüzünde yeniden tesis edilmesi gereken hak ve nizamın öncüsü adil paylaşımın savunucusudur kendi değerlerini önemseyen her şeyi milli olarak gerçekleştirmek isteyen aziz milletimizin öz belleğidir. Milli görüş iğneden ipliğe, tarımdan ağır sanayiye, yer altı madenlerinden, uzay araçlarına her şeyin milli ve yerli imkanlarla yapılmasını arzulamaktır. Geçmişinde köklü bir medeniyet bulunan mazideki refah dolu günlerine yeniden döndürmektir”dedi. 

 

MAZLUM SUSTUKÇA ZALİM AZGINLAŞIR 

 

Milletin yüzünü Yeniden Refah Partisi olarak güldüreceklerini ve haksızlığa karşı haklının yanında her zaman olacaklarını belirten Başkan Kiper, milli görüşün haksızlıklara karşı dimdik durmak olduğunu kaydetti. Yeniden Refah Partisi olarak projelerinin hazır kadroların hizmet için sabırsızlandıklarını belirten Kiper konuşmasının devamında “Makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan güçlü kadrolarımız daima hazır. Elli yıllık milli görüş tecrübelerimizle, iş bitirme gayelerimizle iktidara geleceğiz ve milletimizin yüzünü yeniden güldüreceğiz. Vefakar ve cefakar necip Türk milletimize diyoruz ki, mazlum olmayın mazlumlar sustukça zalimler azgınlaşır. Artık çare var artık, umut var ve artık Yeniden Refah var” diye konuştu. 

 

“KARA LEKE OLARAK TARİHE GEÇTİLER”

 

En düşük memurun maaşının yoksulluk sınırı altında olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, MKYK üyesi ve İl Hatibi Dr. Murat Aktaş, konuşmasını dört ana başlık ekseninde sürdürdü. Aktaş başlıklarını Ekonomi, Aile ve Sosyal Politikalar, Dış İlişkiler ve Eğitimolarak tanımladı. Ekonomik anlamda zor zamanlardan geçtiğimizi ifade eden Aktaş “İşsizlik arttı, yolsuzluk arttı, yoksulluk arttı, dış ticaret açığı arttı, enflasyon arttı ve gıda sıkıntısı başladı. Tarımda uygulanan kotalar arttı sosyal yardıma muhtaç insan sayısı arttı.Asgari ücret yeni rakamda bile sekiz bin altı yüzmüş, açlık sınırı artışa rağmen açlık sınırının altında en düşük memurun maaşı yoksulluk sınırının altında kalmış. Bu iktidar Cumhuriyet tarihinde özellikle Erbakan döneminde yapılan bizim milli fabrikalarımız vardı milli kuruluşlarımız, onların çoğunu satma başarısını gösterdi. Maalesef kara leke olarak Cumhuriyet tarihinin en fazla kamu kurul ve kuruluşlar yani devlet kuruluşlarını satan iktidar olarak tarihe geçtiler” dedi. 

 

“KAPTANIN USTALIĞI DENİZ DURGUNKEN ANLAŞILMAZ”

 

Hastanelerin en büyüğünün ülkede olduğunu ama içinde doktor olmadığını kaydeden Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, MKYK üyesi ve İl Hatibi Dr. Murat Aktaş, alışveriş merkezileri gibi Eczanelerin olduğunu fakat yüzde kırık oranda ilaç bulunamayan duruma gelindiğini ifade eden Aktaş konuşmasının devamında, “Bir milletvekilimiz var memleketine o bölgenin en büyük Cezaevinin açılacağını övünerek söyledi bu çok üzücü bir şey. Cezaevi açılınca oraya ziyarete gelenler olacakmış ve esnaflar para kazanacakmış bu üzüntü verici esnafların kalkınması ayrı ama Cezaevinin açılmasını oraya yatırımmış gibi sunmak hiç yakışık almıyor. Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz, deniz durgunken herkes yönetir. Asıl şuan şöyle bir sıkıntılı dönemde kim gemiyi batırmadan limana ulaştırırsa o zaman anlaşılır kaptanın iyiliği. İşte bu dönemde Dr. Fatih Erbakan gibi babasının oğlu olduğunu bildiğimiz ancak milli kişiler ülkemizi sağ salim bir yere ulaştırır” dedi.

Konuşmaların ardından kongreye katılan Pazarağaç Belde Başkanı Bayram Avcı ve parti üyesi Bülent Cevikbaş’a rozetler takıldı. Rozetler Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ve Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, MKYK üyesi ve İl Hatibi Dr. Murat Aktaş tarafından takdim edildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: artık çare var artık umut var
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °