Asgari ücret açıklandı

Asgari ücret açıklandı

Gündem 20.06.2023 11:21:19 0
Asgari ücret açıklandı

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin üretim alanında yüzyılını yapma kararlılığından bahsetti. Çalışma barışının korunması ve geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, 2023 ikinci yarısında net asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan, ülkenin ekonomik hedefleri doğrultusunda atılacak adımlarda üretimin önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Çalışma barışının sağlanması ve işçi haklarının korunması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Bakan, Türkiye'nin üretim sektöründe rekabetçi ve güçlü bir konuma ulaşması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Işıkhan yeni asgari ücretin 2023 ikinci yarısında 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini açıkladı. 

İşçilerin ekonomik koşullarını iyileştirmek ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda bu rakamın belirlendiğini ifade etti. 

İşçilerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bu artışın, çalışma hayatındaki adaleti ve sosyal güvenceyi sağlamak adına atılan bir adım olduğunu vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: asgari ücret açıklandı
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °