Aslan: "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Devam Ediyoruz"

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı Süheyla Aslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı

Asayis 25.11.2023 16:49:00 0
Aslan:

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı Süheyla Aslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıklarını vurguladı.

Aslan, açıklamasında, Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken kadına karşı şiddetin arttığına dikkat çekti. 

Kadının, evde, sokakta, okulda, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında her yerde şiddet, taciz ve cinayetle karşılaştığını belirtti. 

Kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel değil; ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddet şekillerinde de var olduğuna vurgu yaptı.

Türk kadınının tarih boyunca erkekle birlikte mücadele ettiğine değinen Aslan, kadının Türk devletlerinin yaşamasını, gelişmesini ve güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

Ancak günümüzde Türk kültüründen uzaklaşmanın ve kadına karşı şiddetin artmanın endişe verici olduğunu belirtti.

Aslan, Türkiye'de iktidarın 21 yıldır yarattığı siyasi iklimde kadının değersizleştirildiğini ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadına yönelik şiddeti cesaretlendirdiğini söyledi. 

Kadın hakları ve medeni hakların tehlikede olduğunu belirterek, İYİ Parti olarak "Kadını yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla mücadele ettiklerini ve Türk kadınını hak ettiği yere getireceklerine söz verdiklerini ifade etti.

Açıklamasını Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözleriyle noktalayan Aslan, kadın ve erkek eşitliği için çalışacaklarını ve Türkiye'nin zengin bir geleceğe sahip olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

#KadınaŞiddeteHayır #İYİParti #KadınPolitikaları #25Kasım #MücadeleGünü #Eşitlik #TürkKadını


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °