ATAUZDER: "Kahramanların Hakları Gözetilmeli"

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı Ziyaret Etti

Gündem 1.12.2023 13:37:29 0
ATAUZDER:

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetimi, Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesi ile ilgili haklarını savunmak ve çözüm bulmak amacıyla Yeeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Görüşme sırasında Gündeşli, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesinin son fıkrasına dikkat çekerek, 

"Uzman Çavuşların atanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekiyor. 

Ancak, bu kahramanlar, 2016 yılı öncesinde göreve başlayıp 2 yıl görev yaptıktan sonra ayrılmak zorunda kalanlar, hak kaybına uğruyorlar" dedi.

Gündeşli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 yıl hizmet veren ve isteğiyle görevinden ayrılan Uzman Çavuşların kamu kurumlarında boş memur kadrolarına atanma hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Ancak, bu haklarına rağmen yıllardır kamu kurumlarında atanamadıklarını belirtti.

Ayrıca, terörle mücadelede görev alan ve şehit/gazi olan Uzman Çavuşların, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında belirli aylarda kamuda memur ve işçi kadrolarına hak sahipliğinin tespitinden sonra kura ile atanabildiğini vurgulayan Gündeşli, aynı hakların atanamayan Uzman Çavuşlara da tanınmasını talep etti.

Gündeşli, yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve kahramanların haklarının teslim edilmesi için devletin eliyle bir çözüm bulunmasını istedi ve atama sürecinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesi çağrısında bulundu.

#UzmanÇavuşlar #AtanmaHakkı #Kahramanlar #RefahPartisi #MustafaGündeşli #FatihErbakan


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °