ATAUZDER: "Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz"

Atanamayan Uzmanlar Derneği İl Teşkilatı, görevde olan ve atanamamış uzman çavuşların yaşadığı hak kayıplarını ve eski uzman çavuşların sıkıntılarını kamuoyuyla paylaştı

Gündem 22.12.2023 16:08:16 0
ATAUZDER:

Atanamayan Uzmanlar Derneği'nin İl Temsilcisi Abdulmuttalip Polat, yaptığı açıklamada 

birçok uzman çavuşun baskı, mobbing, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması gibi nedenlerle sözleşme yenilemediğini ifade etti. 

Görevde olan uzman çavuşlar arasında yaşanan hak kayıplarına dikkat çeken Polat, bu sorunların çözümü için devletin ve yetkililerin sorumluluk taşıdığını belirtti.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ise atanamayan eski uzman çavuşların, atanma hakkını kullanamadıklarını ve bu durumun binlerce kişiyi mağdur ettiğini söyledi. 

Gündeşli, eski uzman çavuşların terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda canlarını ortaya koyduklarını, ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 

Taleplerinin atanma hakkının kullanılması ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi olduğunu belirten Gündeşli, kamunun desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Gündeşli, "Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan eski uzman çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz." dedi

HAKKIMIZI KULLANAMIYORUZ

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz 'Eski Uzman Çavuşlar', atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz.” diye açıklamasına devam eden Gündeşli, "Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz.

Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir ve ailelerimizin geçimini sağlama sorunlarına yol açmaktadır." dedi

"VATAN SAVUNMASINDA CANIMIZI ORTAYA KOYDUK"

"Bizler, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız. 

Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.

Bu sorunu gidermek için bizlere destek olmanızı ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmanızı rica ediyoruz. 

Bu konuda kamuoyunun farkındalığını artırmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve yaşadığımız sıkıntıları gidermek için desteğiniz çok önemlidir. 

Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın! 

Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla  atama İstiyoruz"

#ATAUZDER #UzmanÇavuşlar #Afyonkarahisar #Haklarımızıİstiyoruz


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °