Ayazini'de Türk Dünyası Şöleniyle Cumhuriyet Coşkusu

Afyonkarahisar'ın Ayazini köyü, Türk Dünyası'nın renkli gösterileriyle 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarına ev sahipliği yapacak, sanatçılar ve halk oyunları ekipleri, Ayazini köy meydanında coşkulu bir kutlama için bir araya gelecek

Gündem 27.10.2023 09:56:06 0
Ayazini

Afyonkarahisar'ın Ayazini köyü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlama hazırlıkları içerisinde. 

29 Ekim Pazar günü gerçekleşecek etkinlik, Türk Dünyası'ndan gelen renkli gösterilere sahne olacak. 

Kazakistan ve Kırgızistan Halk Oyunları ekipleri, ses sanatçıları ve Azerbaycanlı sanatçı Sevil Çakar ve Dj Ebru, Ayazini köy meydanında sahne alarak Cumhuriyet coşkusunu yaşatacaklar.

Bu etkinlik, Ihsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici'nin himayelerinde, Afyonkarahisar Frigya Kültür Tarih ve Turizm Derneği tarafından organize ediliyor. 

İhsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici, etkinliğin Ayazini köyünde yapılmasının, Cumhuriyetin 100. yılı ve bölgenin turistik potansiyelinin tanıtımı için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Kaymakam Bildirici, "Cumhuriyetimizin 100. Yılını, özellikle 3 bin yıllık tarihiyle göz kamaştıran Frigya'nın önemli bir şehri olan Ayazini'de kutlamak istiyoruz. 

Derneğimizle birlikte kültür, sanat ve spor etkinliklerine odaklanarak Ayazini'nin tanıtımını yapmayı planlıyoruz. 

Bu çerçevede, Cumhuriyet'in 100. Yılını özel bir programla kutlamak için hazırlıklara başladık" dedi.

Kaymakam Bildirici ayrıca, "Afyonkarahisar Frigya Kültür Tarih ve Turizm Derneği'nin Ayazini'de bir Cumhuriyet programı düzenlemek istediğini duyduğumda çok memnun oldum ve gereken her türlü desteği sağlamak için talimat verdim. 

Afyon'da devam eden Cumhuriyet kutlamalarına katılan sanatçılarımız ve Türk Cumhuriyeti ülkelerinden gelen halk oyunları ekiplerini Ayazini'de ağırlamaktan ve kutlamalara katılmalarından son derece memnunum" şeklinde konuştu.

#AyaziniCumhuriyetKutlaması #TürkDünyasıŞöleni #Cumhuriyet100Yıl #Afyonkarahisar #FrigyaKültürü #BirlikveBeraberlik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °