Bakan Göktaş: "Aile Danışmanlığı Hizmeti 81 İlde ücretsiz sunuluyor, toplam 108 bin kişi yararlandı"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 81 ilde ücretsiz olarak sunulan aile danışmanlığı hizmetinden bugüne kadar toplam 108 bin kişi yararlandığını söyledi

Gündem 25.10.2023 13:17:45 0
Bakan Göktaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile bütünlüğünü korumak, aile içi ilişkileri düzenlemek, evlilik sorunlarını çözmek amacıyla ülke genelinde aile danışmanlığı hizmetlerinin sunulduğunu belirtti. 

Bakan Göktaş, 81 ilde İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde uzman personel aracılığıyla 2012 yılından bu yana ücretsiz aile danışmanlığı hizmetinin devam ettiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, bu hizmetten bugüne kadar toplamda 108 bin kişinin yararlandığını ifade etti. Vatandaşların özellikle iletişim, problem çözme, çatışma yönetimi, stresle başa çıkma ve çocuk yetiştirme becerileri gibi konularda destek aldığını belirtti.

Aile Danışmanlığı Hizmetlerinin, ailenin ihtiyaçlarına özel olarak sunulduğunu ve aile içi iletişim sorunlarını çözmeye yönelik olduğunu açıklayan Bakan Göktaş, bu hizmetlerin "Aile Danışmanlığı," "Boşanma Süreci Danışmanlığı" ve "Bireysel Danışmanlık" olmak üzere üç kategori altında sunulduğunu belirtti.

Göktaş, daha fazla kişiye hizmet ulaştırmak için 2019'dan itibaren başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabildiğini ve bugüne kadar e-Devlet üzerinden 24 bin başvuruya danışmanlık hizmeti sunulduğunu da ekledi.

#AileDanışmanlığı #SosyalHizmetler #AileBütünlüğü #E-Devlet #ÜcretsizDanışmanlık


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °