Bakan Göktaş: "Kırmızı Yelekliler 11,1 milyon vatandaşa ulaştı"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ekiplerinin 6,7 milyon haneyi ziyaret ederek 11,1 milyon vatandaşa rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduğunu açıkladı

Gündem 31.10.2023 11:13:07 0
Bakan Göktaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında sahada görev yapan 4 bin 794 ASDEP personelinin bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret ettiğini ve bu ziyaretlerle 11,1 milyon vatandaşa rehberlik ve yönlendirme hizmeti sağlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, ASDEP programının ailenin ihtiyaçlarına odaklandığını ve aile üyelerini, engellileri, çocukları, yaşlıları kendi aile ortamlarında desteklemenin öncelikli amaçlarından biri olduğunu belirtti.

Ayrıca, ailelerin kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için ASDEP'in bir arz odaklı hizmet sunduğunu ifade etti.

Göktaş, ayrıca ASDEP personelinin "Kırmızı Yelekliler" olarak tanındığını ve afet ve acil durumlarda hızla vatandaşlara yardım etmek için sahada olduğunu da hatırlattı. 

ASDEP ekiplerinin aileleri ziyaret ederek sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere ulaşımını artırmak için diğer kamu kurumlarıyla da koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca, Bakan Göktaş, bugüne kadar ASDEP ekipleri tarafından tespit edilen durumların bakanlık görev alanına dahilse vatandaşlara sosyal hizmet modellerinden faydalanma imkanı sağlandığını, bakanlık görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşların ilgili kamu kurumlarına yönlendirildiğini ifade etti. 

Bugüne kadar 334,732 talebin ilgili kuruluşlara yönlendirildiğini belirten Bakan Göktaş, ASDEP programının vatandaşların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek amacıyla etkili bir şekilde çalıştığını vurguladı.

#ASDEP #AileveSosyalHizmetler #MahinurÖzdemirGöktaş #SosyalDestek #VatandaşHizmetleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °