Bakan Göktaş'tan +65 yaş toplu taşıma açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini duyurdu

Gündem 17.10.2023 09:27:36 0
Bakan Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, özel halk otobüsleri için gelir desteği ve ücretsiz seyahat konularında önemli gelişmelere işaret ederek, bu konulardaki çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu.

Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında gelir desteği konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

Ayrıca, gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de bu desteğe dahil edilmesi için yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamaya geldiğini vurguladı.

Son dönemlerde özellikle esnafın mağduriyetini göz önünde bulundurarak gelir desteğini iyileştirmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yakın çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Bakan Göktaş, önümüzdeki yıl için gelir desteği ödemelerinde bir artış yapılmasının planlandığını belirtti.

Ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalara da değinen Göktaş, bu uygulamanın kanuna aykırı olduğunu ifade etti. 

Ayrıca, engelli ve yaşlı vatandaşların ücretsiz olarak taşınmasını sağlayan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım araçları sahiplerine aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde 2015 yılından beri devam ettiğini belirtti.

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak 2023 yılında gelir desteği ödemelerini iki kez artırdıklarını hatırlattı ve esnafın mağduriyetini göz önünde bulundurarak gelir desteğini iyileştirmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımını desteklemek amacıyla iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Göktaş, gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin bu desteğe dahil edilmesinin esnafa rahatlatıcı bir uygulama olacağını belirtti. 

Ayrıca, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınma uygulamasına destek vereceklerini kaydetti.

#aile #sosyal #bakan #açıklama #yaşlı #engelli #toplutaşıma #otobüs #şehiriçi #ulaşım


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °