Bakan Işıkhan'dan 'asgari' açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında henüz bir karar alınmadığını belirterek, "Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" dedi

Ekonomi 26.12.2023 17:13:38 0
Bakan Işıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Toplantı konusunda henüz bir karar alınmadığını ifade eden Bakan Işıkhan, ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, gazetecilerin toplantının ne zaman yapılacağına ilişkin sorularına, "Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. 

İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" şeklinde yanıt verdi. Ayrıca, "Bir rakam var mı?" sorusuna ise "Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor. 

Yani sizinle şu an paylaşacak bir şeyimiz yok; çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. 

Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesine ilişkin de açıklama yapan Bakan Işıkhan, 

"Bakanlık olarak da çalışmalarımızı hazırladık, Resmi Gazete'ye çıkar çıkmaz, ödemeleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

#AsgariÜcret #BakanIşıkhan #ÇalışmaVeSosyalGüvenlik #ÜcretBelirlemeKomisyonu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Bakan Işıkhan' 'asgari' açıklama
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °