Bakan Tekin Açıkladı: Öğretmenlere Yeni Bir Hak Daha Tanındı

18 Ocak'taki yer değiştirme işlemlerinden sonraki ataması gerçekleşmeyen öğretmenlere, aile birliklerini sağlamaları için ek yer değiştirme hakkı verildi

Egitim 24.01.2024 15:42:49 0
Bakan Tekin Açıkladı: Öğretmenlere Yeni Bir Hak Daha Tanındı

Millî Eğitim Bakanlığı, 18 Ocak'ta gerçekleştirilen "Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme" işlemlerinin ardından, yer değiştirme işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlere yeni bir hak tanıdı.

Bakanlık, ön başvurusu olan ancak ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması amacıyla ek yer değiştirme hakkı verdi.

Yapılan açıklamaya göre, atamalarda aile birliğinin sağlanabilmesi için öğretmenlerin tercih ettikleri illerde alanlarında ihtiyaç olan bir eğitim kurumu normu ile ilişkilendirilmek üzere yer değiştirme başvuruları başladı. 

Bakanlık, başvuruları, illerin norm kadro durumu dikkate alarak 27 Ocak'a kadar almaya devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öğretmenlerle gerçekleştirdikleri toplantılarda aldıkları talepleri yeniden değerlendirerek norm fazlası oluşturmayacak şekilde ek yer değiştirme hakkını tanıdıklarını belirtti. 

Ayrıca Bakan Tekin, aile kavramının toplumun çekirdeği olduğunu ve bu değeri ön planda tutarak karar süreçlerinde merkeze aldıklarını ifade etti.

2024 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu kapsamında, aile birliği mazeretine bağlı olarak iller arası yer değiştirmek üzere onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin, aile birliklerini sağlamak amacıyla ek yer değiştirme başvuruları 24 - 27 Ocak tarihleri arasında alınacak. 

Aile birliği ön başvurusu olan öğretmenlerin görev yaptığı ilde veya duyuru ekinde yer alan 23 ilden birindeki tercihler dikkate alınarak değerlendirilecek.

#Öğretmenler #MilliEğitimBakanlığı #YerDeğiştirmeHakkı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °