Bakan Tekin: "Beklenilen bütün adımları atacak yepyeni bir mekanizma başlatacağız"

Bakan Yusuf Tekin, Ankara'da düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Semineri'nde mesleki eğitimde güçlü bir gelecek için atılacak adımları değerlendirdi

Gündem 14.12.2023 15:44:22 0
Bakan Tekin:

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da gerçekleştirilen "Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Semineri"ne katıldı. 

81 il millî eğitim müdürlüklerinden mesleki eğitimden sorumlu şube müdürleri ve müdür yardımcıları, seminerde bir araya gelerek mesleki ve teknik eğitimde uygulamalar konusunda bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyor.

Seminer, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenleniyor ve Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz'ün katılımıyla başladı. 

Dört gün sürecek olan seminerin dördüncü gününde Bakan Yusuf Tekin de katılımcılarla buluştu.

Bakan Tekin, yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitimin, hem Türkiye hem de dünya genelinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, 

güçlü bir mesleki eğitimin öğrencileri istihdama hazırlamak, mesleki becerilerini geliştirmek ve ekonomik iş piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermek gibi önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalara değinen Bakan Tekin, ilerleyen günlerde atılacak yeni adımları duyuracağını ifade etti. 

Ayrıca, genel müdürlükle iş birliği içinde ileriye dönük adımların atılacağını belirterek, 

"Bu şekilde ilerlersek, meslek liseleri konusunda ilinizin, bölgenizin beklediği bütün adımları atacak yepyeni bir mekanizma başlatmış olacağız." şeklinde konuştu.

Seminer kapsamında, katılımcılara bütçe uygulamaları, döner sermaye mevzuatı ve uygulamaları, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği alanlarında uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. 

Seminer, mesleki ve teknik eğitimde yeni stratejilerin belirlenmesi ve sektörel ihtiyaçlara uygun çözümlerin geliştirilmesi adına önemli bir platform oluşturuyor.

#MeslekiVeTeknikEğitim #EğitimdeYenilik #YusufTekin #MüfredatGeliştirme #MeslekiBeceriler #Öğrenciİstihdamı #EğitimSemineri #MilliEğitimBakanlığı #GeleceğinEğitimi #TeknikEğitim #EğitimPolitikaları


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °