Bakan Tekin duyurdu: Öğrenciler 'Dilimizin Zenginlikleri'ni tanıyacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin dilin zenginliklerini keşfetmelerini hedefleyen 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni tanıttı

Gündem 1.11.2023 17:03:06 0
Bakan Tekin duyurdu: Öğrenciler

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dilin zenginliklerini öğrencilere tanıtmak ve kültürü yansıtan sözcüklerle buluşturmak amacıyla okul öncesi dönemden liseye kadar tüm sınıf kademelerinde uygulanacak olan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni duyurdu.

Başöğretmen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Tekin, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayarak "Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı" sloganıyla başlayan yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çeken Bakan Tekin, uluslararası camiayı İsrail'i savaş suçlusu olarak tanımaya ve bu savaşı sonlandırmaya çağırdı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin temel adımlarını daha önce attıklarını ve Haziran ayından itibaren Türkçe, Türk kültürü ve birliği koruyan değerler üzerine çalıştıklarını belirten Tekin, projenin bu sürecin bir devamı olduğunu ifade etti. 

Türkçe eğitiminin önemini vurgulayan Tekin, çocukların akademik başarılarında ve kişisel ifade yeteneklerinde Türkçenin kritik bir rol oynadığını belirtti.

Bakan Tekin, Türkçenin dünya dilleri arasında en zenginlerinden biri olduğunu ve Türkçeye gereken özenin gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, teknolojinin dilleri sınırladığı bir çağda Türkçeye sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. 

Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Türkçenin zenginliğini korumanın gerekliliğini vurgulayan Tekin, projenin bu amaca hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

#MilliEğitimBakanı #YusufTekin #DilimizinZenginlikleriProjesi #Eğitim #Türkçe #Kültür #EğitimPolitikaları #Cumhuriyet #İsrail #SavaşSuçları #Dil #TürkDili #EğitimProjesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °