Bakan Tunç: "Hedefimiz Yeni, Demokratik, Sivil, Kuşatıcı Bir Anayasa"

Adalet Bakanı Tunç, ‘Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Demokratik, sivil ve kuşatıcı bir anayasa ile güçlendirilmiş Yargı Reformu'nu hedeflediklerini duyurdu

Siyaset 2.12.2023 11:09:00 0
Bakan Tunç:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın yeni belgelerinin 2024 yılı başından itibaren açıklanacağını belirterek, yeni, demokratik, sivil, kuşatıcı bir anayasa hedeflediklerini söyledi. 

Bakan Tunç, "Tüm toplum kesimlerinin görüşlerinin alındığı, temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendiren, demokratik bir anayasayı yapmak inşallah bu ülkeye nasip olacaktır. 

Türkiye Yüzyılı'na girerken milletimiz bunu çoktan hak ediyor" dedi.

Adalet Bakanı, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve bu belgelerle ilgili görüş almak üzere toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Tunç, önceki dönemin İnsan Hakları Eylem Planı'ndaki hedeflerin yüzde 66'sının, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nin de yüzde 70'inin hayata geçirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamını genişlettiklerini belirterek, özellikle zorunlu arabuluculuğun uygulama alanını artırdıklarını söyledi. 

Yargıdaki reform çabalarına vurgu yaparak, Türkiye'nin en yeni, çağdaş ve modern temel kanunlara sahip olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, yargının etkinliğini artırmak, uygulama sorunlarını çözmek için reform çalışmalarının devam edeceğini söylerken, yeni bir anayasa hazırlığına aktif olarak katılacaklarını ve demokratik, sivil, kuşatıcı bir anayasa hedeflediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı, Yargı Reformu Strateji Belgelerinin önümüzdeki döneme ışık tutacağını ifade ederek, UYAP sistemi gibi projelerle yargının teknolojik altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Ayrıca, istinaf sistemini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bakan Tunç, konuşmasını bitirirken, yargı reformlarının toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek adına sürekli devam edeceğini ve bu çerçevede reform iradelerinin hiç bitmeyeceğini vurguladı.

#Adalet #YargıReformu #Anayasa #Demokrasi #SivilToplum #TürkiyeYüzyılı #Hukuk #UYAP


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °